Hanneke Dijkman

Hanneke aan de hand van zeven ikken

Graag stel ik mezelf voor aan de hand van zeven ikken die nu een grote rol in mijn leven en mijn werk spelen zijn:

 • de speelse ik, die de coaching een spel maakt,
 • de idealist, die je helpt jouw doelen te bereiken,
 • de analytische ik, vanuit mijn opleiding economie aan de EUR denk ik scherp mee
 • de er-zijn-ik , zodat ik er helemaal voor jou ben
 • mijn zelfzorger, die de balans bewaakt tussen mijn werk en prive
 • mijn verbindende ik, die actief netwerkt, ook voor jou
 • de lerende ik, die altijd streeft naar verbetering en groei, bij mezelf en bij jou

Certificering en opleidingen van Hanneke Dijkman

 • Economie opleiding Erasmus Universiteit Rotterdam (drs)
 • Specialist loopbaancoach/counsselor bij Academie voor Councelling en Coaching
 • Meerdere cursussen voltooid bij Voice Dialogue Instituut, Tienen
 • Zenleraar bij Zen.nl
 • Basiscursus Methode Rességuier in Brussel
 • Erkend loopbaancoach bij beroepsorganisatie Noloc sinds 2011
 • Zie details op Linkedin.
New Options Voice dialogue coaching Rotterdam Zuid Logo Noloc register loopbaan professional

Aanbevelingen: anderen over Hanneke

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto Bernadette Kester

Opgeleid tot zenleraar

Hanneke Dijkman was enige jaren mijn coach in mijn opleiding tot zenleraar. Ik ervaar haar als iemand die zowel betrokken is, als op afstand waarneemt …
Lees verder

Lees hier meer aanbevelingen of zie de 50+ aanbevelingen op het Linkedin-profiel van Hanneke Dijkman.

Veelgebruikte methoden

Zen

Zen is voor mij een filosofie, een manier van leven. Na kennismaking met zenmeditatie rond 2002 begon ik met de zenleraren opleiding bij Zen.nl in 2010. Dat jaar ben ik ook begonnen met lesgeven en dat heb ik sindsdien veelvuldig gedaan in Rotterdam, in Dordrecht, in Breda en sinds 2017 in Rotterdam-Zuid waar ik mijn eigen zenschool startte onder de Zen.nl-paraplu. Ik ben boeddhist geworden, wat voor mij betekent dat ik inspiratie haal uit het leven en de leer van de Boeddha en probeer om wijsheid en compassie te ontwikkelen. Uiteraard respecteer ik ieders overtuiging en heb dan ook klanten van alle mogelijke achtergronden.

De vier geloften uit het boeddhisme inspireren me. Kort samengevat (en vertaald in hedendaagse termen): hoe maak ik anderen en mezelf gelukkiger? Hoe ontdek ik mijn kracht en kwetsbaarheid? Hoe leer ik speels en bewust. Hoe kies ik een doel en geniet ik meer van het hier en nu? Zijn dit ook vragen die jou boeien? Lees dan verder over de vier geloften en kijk naar de filmpjes.

Voice Dialogue

Het idee van ikken zoals hierboven gebruikt, komt uit de Voice Dialogue. Deze methode is in de jaren 70 ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Kern is dat we bestaan uit ikken, waarvan sommige ikken vaak achter ons stuur zitten en anderen niet of nauwelijks. Na een kennismaking met deze methode via twee weekretraites bij zenmeester Genpo Roshi deed ik in 2010-2011: Basisopleiding en vervolg-supervisie bij het Belgische Voice Dialogue Instituut. Daarna volgden diverse tweedaagse workshops over o.a. de kracht van kwetsbaarheid, persoonlijke en onpersoonlijke energie en empathie.

Voice Dialogue gebruik ik bijna altijd bij coaching om helder te krijgen wie je bent en om meer vrijheid in denken, voelen en gedrag te ontwikkelen. Ook in workshops en in mijn zenlessen maak ik er gebruik van. We identificeren welke ikken bij jou actief en minder actief zijn. Soms gaan we ook (letterlijk!) in gesprek met deze ikken om hun wijsheid te horen. Dit geeft altijd erg veel inzicht, praktische oplossingen en een verandering in mindset.

Coachmethoden: Oplossingsgericht werken, Growth mindset, Rogeriaans coachen, etc.

Meerdere coachingsmethoden leerde ik via de opleiding bij de Academie voor Councelling en Coaching waar ik een diploma haalde als specialist loopbaancoach/-counselor. Plus door verder gaan met lezen, leren, oefenen, intervisie.

Shareholder Centered Coaching

Deze methode, ontwikkeld door Marshall Goldsmith, heb ik in 2020 ontdekt. Werkt erg goed en vergt moed. Lees meer.

Methode Rességuier

We zijn professional én we zijn mens. Methode Rességuier leert je hoe je beide kunt zijn, waardoor de ander zich óók mens voelt. Het is de relatie waar de methode Rességuier (MR) zich op richt. Hoe je geheel in het nu kunt zijn met de ander. Voor 100%. Er zijn met als grondhouding: gedecideerd, nieuwsgierig en zonder oordeel en interpretatie. Benieuwd naar wat er zal ontstaan. Na een kennismakingsworkshop van twee dagen via een collega, deed ik de basiscursus van 9 dagen in Brussel bij Françoise Janssens in 2016-2017. Van 2019-2022 volgde ik de vervolgopleiding bij Dominique Baron. Voor info, zie de site van Dominique Baron of de Nederlandstalige site.

Contact met Hanneke Dijkman?

Bel me op 06 2277 0681 of email naar hannekedijkman@newoptions.nl.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top