Boek: Hoe zen is Zuid?

Bindwijze: paperback. Full colour, A5-formaat, 224 pagina’s.

€ 22,50 plus 4,80 verzendkosten

Verzending binnen twee werkdagen. Verkoop door auteur.

Betaling via IDeal met BTW factuur

Tijdelijk niet bestelbaar hier.

Ga naar de Zen.nl/shop

Bezorgopties

‘Hoe zen is Zuid?’ is jouw gids voor persoonlijke ontwikkeling

– Ook als je niet op Rotterdam-Zuid woont –

Minder stress, meer zen, dat is waar ‘Hoe zen is Zuid?’ om draait. Zenboeddhist en coach Hanneke Dijkman, ontwikkelde deze aanpak samen met haar cursisten zenmeditatie op Rotterdam-Zuid. Laat je verrassen en ontroeren door hun verhalen en lees hoe zij in werk en privé meer inzicht ontwikkelen, meer rust ervaren en hun relaties verbeteren.

De oude zenboeddhistische geloften en verhalen in dit boek bieden wijsheid. De praktische speelse 5-minuten oefeningen daarna zetten je vanzelf in beweging. Je ontmoet je onderzoekende-ik, je onzekere-ik, je loslaat-iken vele andere ikken. Je ontdekt hoe je de juiste ik op het juiste moment aan het stuur van je bus, jouw leven, zet.

Boekpresentatie bij Leeszaal Vreewijk

Reacties: uitnodigend, een speurtocht

“Het boek bevat uitnodigende 5 minuten oefeningen die de lezer de kans geeft meer over zichzelf te weten te komen. Het boek is verluchtigd met mooie foto’s van Vreewijk en omgeving, en is fraai vormgegeven en heel leuk om te lezen.” A. van Well in de Vreewijker

“Het boek is een vervlechting van vier lijnen: de geschiedenis van de meditatieruimte op Rotterdam Zuid die Dijkman heeft opgezet en waar ze haar cursussen geeft, verhalen gepresenteerd van cursisten en lezers van het boek, de toepassing van voicedialogue en de zen meditatie.” Eric Hoogcarspel in het Boeddhistisch Dagblad

“Hanneke, jouw boek was een speurtocht naar al mijn ikken. Een soort werkboek waarin vooral de ervaringsverhalen mij erg aanspraken. Mooi Hanneke dat jijzelf ook met allerlei verhalen kwam, heel kwetsbaar. Ik moest erg lachen om de index met alle -ikken achterin. Ook de titel vond ik grappig met die alliteratie. Steeds als ik je boek zag liggen, dacht ik : Hoe Zuid is Zen?” Bernadette van het Boeddhahuis

Over de oefening met bus met ‘ikken’: “Ik teken eenvoudigweg twee wielen met een stuur in de rechthoek afgebeeld op pagina 25. Daarna rommel ik in wat kantoorlades op zoek naar kleurige post-its. Ja, ik vind knalroze en felgroene plakkers. Nu schrijven maar. Vijf minuten lang. Welke tien ‘ikken’ ken ik? De ‘ikken’ stromen uit mijn pen. De ‘met handen werken’ ik zit aan het stuur, de ‘cijfer’ ik bijna achterin, de ‘letter’ ik in het midden. Ha, daar is de ‘liefdevolle’ ik en die zit naast de ‘regel’ ik. De ‘verkouden’ ik stapt op het laatst in. Een week later zie ik dat de ‘ikken’ van plaats zijn gewisseld, uitgestapt zijn en er rijden nieuwe ‘ikken’ mee. De ‘bewegings’ ik zit nu achter het stuur en ik zie de ‘gespannen’ ik plots in het midden zitten. Hoe kan dat? Dat gebeurt allemaal, zo schrijft Hanneke Dijkman in Hoe Zen is Zuid. Je bus met ‘ikken’ verandert net zoals je zelf veelvuldig van gedrag verandert.” Gwendoline Haslinghuis op LinkedIn.

Betaling via IDeal met BTW factuur

Tijdelijk niet bestelbaar hier. Ga naar de Zen.nl/shop

Uit de drie voorwoorden van Hoe zen is Zuid?

Peter van Beukelen, zenmeester: Dit boek is het eerste Nederlandse boek dat de vier boeddhistische geloften als leidraad neemt. Hanneke vertaalt ze naar alledaagse praktische vragen en oefeningen om onszelf en de ander gelukkig(er) te maken.

Marco Pastors, Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ): Ik ben er trots op, dat Zuid dit boek heeft voortgebracht. Net zoals we met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid andere gebieden in Nederland inspireren, verwacht ik dat dit boek ‘Hoe zen is Zuid?’ ook mensen elders zal inspireren.

Marijke Leijs, Voice Dialogue Instituut België: Hanneke’s eigen innerlijke ikken passeren de revue. Dat vind ik heel bewonderenswaardig. Walk your talk. Met mildheid en respect krijg je hier oefeningen aangereikt om jezelf te onderzoeken, het aan te gaan.

Hoe zen is Zuid bestellen?

A5-formaat. 223 pagina’s, pocket, full colour. Prijs € 22,50 (inclusief 9% btw), plus 4,80 verzendkosten. Verzending binnen twee werkdagen. Verstuurd via brievenbuspost. Ophalen? Mail voor betaling zonder verzendkosten.30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Tijdelijk niet bestelbaar hier. Ga naar de Zen.nl/shop

Wil je meer exemplaren bestellen?

Vraag naar de aantrekkelijke voorwaarden.

Vragen over Hoe zen is Zuid?

Voor interviews, lezingen, recensie-exemplaren, bestelling vanuit het buitenland, grotere bestellingen (met korting), bel me op 06 2277 0681 of mail me. Dan kijken we samen wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Tijdelijk niet bestelbaar hier. Ga naar de Zen.nl/shop

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top