Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options tekening bus compilatie foto's

Coach Hanneke Dijkman’ ikken

Bus met zeven ikken

In mijn leven en werk maak ik graag gebruik van het idee van een bus met ‘ikken’. Welke ikken zitten achter het stuur en bepalen dus waar ik heen ga? Met mijn openhartige ik aan het stuur vertel ik hieronder over zeven van mijn ikken. Voor wie liever een chronologisch cv leest, zie mijn LinkedIn-profiel.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto Hanneke als peuter op strand met emmertje

De speelse ik is al heel lang actief. Als peuter speelde ik met een emmertje op het strand, als klein meisje fantaseerde ik verhalen. Nu kan ik speels genieten van foto’s maken, schrijven van boeken, creatieve werkvormen ontwikkelen, het maken van deze site en natuurlijk het coachen en lesgeven.

Deze speelse ik kijkt graag hoe jij met meer plezier kunt leven en werken. Growth mindset in plaats van fixed mindset. Met meer plezier ben je creatiever, leer je makkelijker en kun je een bron van energie zijn voor de mensen om je heen.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto werknemers UWFCT

De idealist wilde ontwikkelingswerk gaan doen en koos voor een studie ontwikkelingseconomie. Ik werkte zeven jaar in Afrika, o.a. in Uganda (zie foto). Nog steeds ga ik af en toe terug naar Uganda.

Mijn idealistische ik kijkt ook nu steeds hoe en waar ik een zinvolle bijdrage kan leveren. Bijvoorbeeld door een meditatieschool op Rotterdam Zuid te starten.

Ook jou laat ik graag aan het woord over jouw dromen, ambities en idealen. Om samen te kijken hoe verder.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto Erasmus Universiteit Rotterdam

Mijn analytische ik  ontwikkelde zich tijdens mijn economiestudie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het werk als docent, onderzoeker, consultant, projectleider was deze kant groeiend. Zie ook mijn LinkedIn-profiel.
Ook nu is deze analyticus krachtig aanwezig in stellen van concrete doelen, het verkennen van de complexe situaties waarin mijn klanten zich bevinden en het zien van ruimte voor verbetering. Deze ik is ook erg praktisch en weet altijd slimme eenvoudige opties te bedenken.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto met Bas

Mijn er-zijn-ik maakt dat ik aanwezig ben met al mijn aandacht, bij mezelf én bij de mensen om me heen. Stevig, energiek, soepel. Met compassie. Deze kant van mezelf heb ik leren ontdekken door meditatie. Ook de opleiding Méthode Rességuier heeft me hierin steviger en milder gemaakt. Op de foto met Bas Zandee, collega Zenleraar op Zuid.
Graag geef ik jou 100 procent mijn aandacht. Alles is al in je aanwezig, het gaat erom het op te merken, te kiezen waar jij je aandacht op richt, zodat er groeit wat je wilt laten groeien.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto Hanneke met ijsje

Mijn zelfzorger heb ik pas leren kennen in 2000 door een zware RSI (muisarm). Toen ik als consultant werkte, luisterde ik niet goed naar mijn lijf. Daar heb ik erg veel van geleerd. Sindsdien maakt mijn zelfzorger bijvoorbeeld dat ik veel wandel, in Rotterdam, Nederland en ook wel verder weg. En meer geniet van bijvoorbeeld ijsjes!
Als jouw zelfzorger minder actief is, dan kijken we samen hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen. Fysiek, mentaal, sociaal. Privé en op het werk. Mijn ervaring is dat kleine stapjes al enorm veel rust en energie geven.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto conny janssen danst

Mijn verbindende ik houdt van samenwerken, netwerken, mensen met elkaar verbinden. Dat doe ik als zenleraar binnen Zen.nl, een landelijk netwerk van meer dan 40 zenvestigingen. Als coach binnen Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Lokaal in Rotterdam en op Rotterdam Zuid met diverse netwerken. Of door werkgelukbezoeken, zoals bij Conny Janssen Dans , zie foto.

Het voelt fijn om zo verbonden te zijn. Bovendien blijf ik zo goed op de hoogte van wat er in de wereld speelt. Zoek jij meer verbinding, dan leer ik je graag hoe deze ik, deze mindset te ontwikkelen. En je bent natuurlijk van harte welkom om een connectie te maken op LinkedIn.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto De Kuip Feijenoord

De lerende ik maakt dat ik mezelf leerdoelen stel en reflecteer op wat ik doe. Hoe kan ik me als mens, als zenleraar, als coach, als schrijfster verder ontwikkelen? Wat leer ik van de ontmoeting die ik vandaag met jou heb? Wat leer ik uit het boek dat ik nu lees? Van een bezoek aan de Kuip? Wat blijk ik te hebben geleerd van het maken van deze website? Mijn lerende ik maakt dat ik bij tegenslag en voorspoed kan genieten van wat er is en professioneel en persoonlijk blijf groeien.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto werkgeluk weekend

Welke ikken zijn bij jou actief?
Het idee van Voice Dialogue, zie hieronder, is dat we allemaal een veelheid aan ikken hebben. De kunst is om ze te herkennen en op het juiste moment de juiste ik te laten denken, voelen en doen. Het voelt als een spel om zo in het leven te staan.
Hoe ikken te ontdekken en bewust in te zetten: dat leer ik mensen graag, in workshops (zoals op de foto) en een op een in gesprekken. Met welke ik lees jij dit? Je sceptische ik? Of de nieuwsgierige ik?

Coaching met Voice Dialogue

Het idee van ikken zoals hierboven gebruikt, komt uit de Voice Dialogue. Deze methode voor persoonlijke ontwikkeling is in de jaren 70 ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Kern is dat we bestaan uit ikken, waarvan sommige ikken vaak achter ons stuur zitten en anderen niet of nauwelijks. Na een kennismaking met deze methode via twee weekretraites bij zenmeester Genpo Roshi deed ik in 2010-2011: Basisopleiding en vervolg-supervisie bij het Belgische Voice Dialogue Instituut. Daarna volgden diverse tweedaagse workshops over o.a. de kracht van kwetsbaarheid, persoonlijke en onpersoonlijke energie en empathie.

Voice Dialogue gebruik ik bijna altijd bij coaching om helder te krijgen wie je bent en om meer vrijheid in denken, voelen en gedrag te ontwikkelen. Ook in workshops en in mijn zenlessen maak ik er gebruik van. We inventariseren welke ikken bij jou actief en minder actief zijn. Soms gaan we ook (letterlijk!) in gesprek met deze ikken om hun wijsheid te horen. Dit geeft altijd erg veel inzicht, praktische oplossingen en een verandering in mindset.

Contact?

Bel me op 06 2277 0681 of email naar hannekedijkman@newoptions.nl.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top