schoonmaak, werkgeluk, coaching, Rotterdam-Zuid

Coaching en schoonmaak op Rotterdam-Zuid

schoonmaak, werkgeluk, coaching, Rotterdam-Zuid

Waar doe ik het voor?

Regelmatig vraag ik mezelf af: waar doe ik het ook al weer voor? Vooral bij klusjes die ik eigenlijk als ‘vervelend’ ervaar helpt die vraag me om er weer zin in te krijgen. Een zo’n klus is schoonmaken. Vorige week was het weer zover, zowel op mijn werkplek (de zendo op Rotterdam-Zuid waar ik ook coaching geef) als thuis gingen we aan het schoonmaken. Jaren geleden ontdekte ik de vier geloften, die ik vertaalde in vier stappen naar (werk)geluk. Hoe kan ik die gebruiken bij schoonmaken?

1. Hoe maken we anderen en onszelf gelukkiger?

Een schone ruimte voelt goed, voor mezelf en de anderen die van die ruimte gebruikmaken.

Het is een teken van (zelf)respect, een spiegel ook: de ruimte is op orde, wij zijn in orde!

2. Hoe krijgen we meer inzicht in anderen en onszelf en kunnen we beter met onszelf en elkaar omgaan?

Samen schoonmaken is best een oefening. Maken we schoon zoals we hadden afgesproken? Hoe verdelen we de taken? Hoe geven we elkaar feedback en feed forward?  Hoe gaan we om met de beperking dat we niet alles in een keer kunnen schoon krijgen?

3. Hoe blijven we speels leren in deze steeds veranderende wereld?

Zeker in de zendo was corona een uitdaging… Kunnen we weer samen schoonmaken? Voelt het veilig?

En waarom eigenlijk schoonmaken als er verder niemand komt… Nou ja, niemand, ikzelf natuurlijk wel.

4. Hoe leren we de juiste doelen kiezen en genieten we hier en nu?

Afgelopen keer in de zendo besloot ik vooral op te ruimen, in plaats van schoon te maken. Een klein doel dat ook nu, een paar dagen later, erg goed voelt.

En verder was het natuurlijk ook fijn om samen bezig te zijn, lekker bewegen, gezellig een kop thee in de pauze, bijpraten met de geur van de stofzuiger en de allesreiniger! Dat draagt zeker bij aan mijn werkgeluk en levensgeluk.

Meer weten? Zelf aan de slag?

Lees meer over de vier stappen/ vier geloften of kijk naar de filmpjes. Of lees meer over het nieuwe programma Een jaar groeien op Zuid. Of kom voor coaching naar de ruimte op Rotterdam-Zuid en ontdek hoe schoon het hier is!

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top