Twee Tips van je coach op Rotterdam-Zuid

De afgelopen tijd ben ik een fan geworden van Twee Tips. Oftewel: ik geef vaker Twee Tips. En ik vraag vaker Twee Tips. In deze korte blog Twee redenen hiervoor en natuurlijk Twee Tips hoe jij makkelijk Twee Tips kunt vragen.

Waarom Twee Tips?

Ten eerste: door twee tips te vragen krijg je tips over iets wat jou bezig houdt. Dat maakt het makkelijker om te doen wat je wilt doen. Bijvoorbeeld: je wil meer delegeren op je werk en je vraagt om tips hoe je dat het beste kunt doen. Door een of meer mensen om tips te vragen, krijg je meer ideeën en daardoor handvatten hoe je dat het beste kunt doen.

Ten tweede bouw je zo een band op met je gesprekspartner, je creëert verbinding en dat voelt goed. Je vertelt de ander over je intenties, je laat merken waarin je wilt groeien en je laat weten dat je de kennis en ideeën van de ander waardeert. Daarbij focus je op de toekomst (tips!) zodat je niet oude koeien uit de sloot haalt (hoe het vroeger fout ging).

Deuren gaan voor je open door het vragen van Twee Tips.

Twee Tips voor het vragen van Twee Tips

Ten eerste: bedenk waarover je tips wilt. Doe je dit voor het eerst, hou het dan simpel. Begin bijvoorbeeld met het vragen naar tips voor leuke terrassen op Rotterdam-Zuid! Of tips hoe je thuis kunt sporten.

Ten tweede: wees niet te selectief bij het benaderen van mensen. Vraag gewoon de mensen die je toch al spreekt om tips. Tenslotte weet je nooit wat ze allemaal wel of niet weten. En als je je vraag niet te groot of te specifiek maakt, dan heeft bijna iedereen wel ideeën. Bijvoorbeeld over het delegeren: niet iedereen heeft ervaring met leidinggeven, maar iedereen krijgt wel eens wat gedelegeerd, al is het maar het doen van een boodschap (‘Wil jij chocola halen als je naar de supermarkt gaat?’).

Sterker worden door het vragen van Twee Tips

Wil je Twee Tips van je coach op Rotterdam-Zuid?

Mail of app 06 2277 0681 jouw vraag naar mij en ik geef je graag Twee Tips.

Meer Tips?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Ga mee doen aan het Jaar groeien op Zuid, of lees verder. Het idee van Twee Tips vragen komt uit Stakeholder Centered Coaching, ontwikkeld door Marshall Goldsmith.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top