Skyline Rotterdam-Zuid - ontwerp door Janna Kool

Een jaar groeien op Zuid

Gezocht: 12 mensen met lef, bescheidenheid en vastberadenheid

Je hebt het lef om doelbewust ander gedrag te leren

Je wil verder met je leven, met je werk. Je bent je er al een tijdje van bewust, dat er daarvoor verandering nodig is. Een verandering in houding en gedrag van jouzelf. Je hebt wel ideeën over wat je anders zou willen en hebt het lef om te starten, maar komt er niet toe om hier doelbewust aandacht aan te besteden.

Je bent bescheiden zodat je van anderen kunt leren

Leren betekent oud gedrag loslaten en nieuw gedrag ontwikkelen. Leren gaat een stuk sneller als we daarbij de hulp vragen en krijgen van anderen. Dat vraagt bescheidenheid: ‘ik ben niet perfect!’ Ben jij bescheiden genoeg om een stukje ego los te laten?

Je bent vastberaden om een jaar te groeien

Veranderen gaat niet ineens. Hoewel inzicht soms verrassend snel kan komen, is echt duurzaam veranderen van gedrag iets van de lange adem. Heb jij de vastberadenheid om een jaar te focussen, te reflecteren, opnieuw te plannen, et cetera? Tijd te nemen voor je eigen groeiproces? Geduld te hebben als het niet in één keer goed gaat?

Je woont en/of werkt op Rotterdam-Zuid

Je woont en/of werkt op Zuid, in bijvoorbeeld zorg, onderwijs, creatieve sector, industrie, haven, bouw, horeca, evenementenbranche, politie, handhaving, financiële hoek, pers/journalistiek of ICT. In loondienst, als ondernemer of zzp-er. Lijkt het je fijn en nuttig om samen met andere Zuiderlingen aan je eigen ontwikkeling te werken?

Een jaar waarin jij actief je gedrag verandert voor meer impact

Je wilt je houding en gedrag actief veranderen

In dit programma kijken we welke houding en gedrag jij het komende jaar meer bij jezelf wilt zien. Daarvoor gebruiken we de term ‘ikken’ . Je wilt bijvoorbeeld je creatieve ik meer ruimte geven. Of je mensgerichte ik, je doener, je visie-ik, je ondernemende ik, je beslisser, je zichtbare ik, je risico-nemer, je vrije ik, et cetera. Wellicht heb je al een idee hierover, is ‘t een kwestie van nu echt doen wat je eigenlijk al lang wilt. Anders ontdekken we dat in de eerste fase van het programma.

Je streeft naar impact voor jezelf en de buitenwereld

Veranderen, leren, doe je niet zomaar. Je verwacht dat het je wat oplevert. Impact op je eigen leven, bijvoorbeeld meer geluk in leven en/of werk. Een carrièrestap. Een stap in je eigen bedrijf. Meer balans tussen werk en privé. Meer balans in lijf en geest.

Dat betekent ook meer impact op de buitenwereld: meer waarde leveren voor de organisatie waarbij je werkt, de mensen om je heen, de maatschappij. Welke impact jij wilt bereiken heb je wellicht al voor ogen, of we verkennen dit in de eerste fase van het programma.

Samen op pad op Zuid

Dit programma doen we samen

Twaalf Zuiderlingen (je woont en/of werkt op Zuid) kiezen ervoor om aan zich zelf te werken. Samen leren is leuker en effectiever. We houden elkaar een spiegel voor, oefenen met elkaar, stimuleren elkaar. We hebben allemaal een druk leven, dus we kiezen voor korte, intensieve contacten. Op locatie als het kan (we zitten toch bij elkaar in de buurt). Of online als dat handiger is of nu eenmaal niet anders kan in deze tijd.

Startdag: intensief en inspirerend

We beginnen met gezamenlijke startdag donderdag 20 mei 2021. Op een mooie locatie op Zuid ontmoeten we elkaar (hopelijk fysiek, anders online). Van 10 tot 17 kijken we naar binnen (wie zijn we) en naar buiten (wat willen we met de buitenwereld). Je gaat naar huis met een concreet plan, waarin de verandering in je gedrag en de verwachte impact centraal staat. Plus hoe je daarbij je omgeving inschakelt, met de Stakeholder Centered Coaching methode.

Een jaar voeding

Leren doe je door oefenen, reflectie, opnieuw plannen, actie, et cetera. Ontmoetingen helpen daarbij:

  • Startdag donderdag 20 mei 10-17 uur
  • Maandelijks op de derde donderdag workshop van 20 tot 22 uur
  • Drie coachingsgesprekken één op één met Hanneke
  • Eén op één gesprekken met de andere deelnemers: eens per maand zie je een van de twaalf voor een intervisiegesprek.
  • Aan het eind van het jaar een slot workshop van een dag, met een feestelijke afsluiting.

Start is mei 2021.

Praktische methoden

Ieder leert op zijn of haar eigen manier. Dus je krijgt een mix aangeboden:

Optie: als zenleraar is mijn suggestie om dit programma aan te vullen met met een cursus Zenmeditatie op Zuid.

Je investering in jouw toekomst

Kies voor jezelf

Voor dit complete programma inclusief alle materialen en catering tijdens de bijeenkomsten is de investering voor je werkgever € 1295 inclusief BTW.

Schrijf je je persoonlijk in, dan is het bedrag € 1095.

Niet-goed-geld-terug

Mocht je op enig moment ervaren dat dit programma niet brengt wat je verwachtte, dan krijg je het gehele bedrag terug. Voorwaarde is wel dat je hebt meegedaan aan alle delen van het programma. ‘No pain no gain!’

niet-goed-geld-terug. Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options

Hoe doe je mee? De eerste stap

Interesse? Email of bel

Meld je eenvoudig aan via hannekedijkman@newoptions.nl of 06 2277 0681. Dan plannen we een online gesprek van circa een half uur om te verkennen of dit echt bij jou past. Voorafgaand aan het gesprek krijg je een vragenlijst, die de basis voor ons gesprek vormt.

Of snuffel nog wat rond

Een jaar met vallen

Leren doen we met vallen en opstaan. Daarom is dit programma echt een jaar! Hoe goed je bedoelingen ook zijn, je zult altijd een ‘terugval’ krijgen: je grijpt weer terug naar het bekende, vertrouwde gedrag. Net als de andere deelnemers!

Een jaar met opstaan

We leren in dit jaar om speels om te gaan met dit ‘falen’. Om de middenweg te bewandelen van mild te zijn èn vastberaden. Reflectie helpt daarbij. Het gesprek met de ikken helpt. Zo ontwikkelen we een growth mindset. En bereiken we stap voor stap onze (leer)doelen.

Ja, eigenlijk lijkt het me wel wat…

‘Eigenlijk’ is een prachtig signaalwoord. Eigenlijk wil ik wel meer van mijn leven maken. Eigenlijk wil ik wel iets anders gaan doen. Maar (dan beginnen de muppets) ik heb geen tijd ervoor, ik moet nog zoveel, het komt nu echt niet op het goede moment, wat zal die en die er wel niet van denken, het zal me wel niet lukken. Ach wat, ik zet gewoon een eerste stap:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)