Hanneke Dijkman

Schrijfster

In 2016 verscheen Hanneke’s eerste boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen. Een compilatie van blogs, teksten die ze eerder voor haar klanten schreef, zenverhalen, oefeningen, avonturen van haar ‘writer in residence’ bezoeken aan organisaties van de Rabobankt tot de lokale schoenenwinkel.

Het compacte boek (hard cover pocketformaat) bleek een grote aantrekkingskracht te hebben en er werden er tot nu (half 2023) ruim 3000 van verkocht.

In 2022 verscheen het omvangrijkere boek Hoe zen is Zuid, de weg van vier geloften met een bus vol ikken. Dit boek is een ware gids voor degene die wil onderzoeken: wie ben ik, wat wil ik in het leven en hoe ga ik dat realiseren? De schrijfster neemt de lezer aan de hand, geeft oefeningen, deelt haar eigen ervaringen en die van lezers die eerder met de concept versies werkten.

Het mooi vormgegeven boek kreeg niet alleen lokaal aandacht (De Vreewijker, Open Rotterdam), maar ook in het Boeddhistisch Dagblad en de Zenactueel.

Coach

Hanneke Dijkman werkt sinds 2008 als zelfstandig full time coach. Ze is opgeleid tot specialist loopbaancoach /counsselor bij Academie voor Councelling. Daarna volgde ze meerdere cursussen bij het Voice Dialogue Instituut, Tienen en deed cursussen in de Methode Rességuier in Brussel en Cahors. Ook is ze gediplomeerd zencoach bij Zen.nl.

Ze brengt daarnaast haar achtergrond mee: opgegroeid als tuindersdochter studeerde ze economie Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze haalde haar drs titel in de ontwikkelingseconomie en werkte zeven jaar in Afrika als econoom.

Teruggekomen werkte ze in de consultancy, waar ze een stevige RSI opliep die haar op een ander pad zette. Toch werkte ze eerst nog in de non-profit als projectleider en bij een gemeente in HR.

Sinds 2008 coacht ze mensen in het vinden van werk, in hun loopbaan als professional, manager of zelfstandige. Nu ligt haar focus op zencoaching en zenleraarschap via Zen.nl Rotterdam-Zuid en het schrijverschap.

Zie verdere details op Linkedin.

Meditatie

Na kennismaking met zenmeditatie rond 2002 vanwege een zeer zware RSI (muisarm) begon Hanneke met de zenleraren opleiding bij Zen.nl in 2010. Dat jaar startte ze ook met lesgeven in meditatie en dat heeft ze sindsdien veelvuldig gedaan in Rotterdam, Dordrecht en Breda. In 2017 startte ze Zen.nl Rotterdam-Zuid.

Aanbevelingen: anderen over Hanneke

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options foto Bernadette Kester

Opgeleid tot zenleraar

Hanneke Dijkman was enige jaren mijn coach in mijn opleiding tot zenleraar. Ik ervaar haar als iemand die zowel betrokken is, als op afstand waarneemt …
Lees verder

Lees hier meer aanbevelingen of zie de 50+ aanbevelingen op het Linkedin-profiel van Hanneke Dijkman.

Voice Dialogue

Het idee van ikken zoals Hanneke die gebruikt in haar boeken en coaching, komt uit de Voice Dialogue. Deze methode is in de jaren 70 ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Kern is dat we bestaan uit ikken, waarvan sommige ikken vaak achter ons stuur zitten en anderen niet of nauwelijks. Na een kennismaking met deze methode via twee weekretraites bij zenmeester Genpo Roshi deed ze in 2010-2011: Basisopleiding en vervolg-supervisie bij het Belgische Voice Dialogue Instituut. Daarna volgden diverse tweedaagse workshops over o.a. de kracht van kwetsbaarheid, persoonlijke en onpersoonlijke energie en empathie.

Voice Dialogue gebruik ze veel bij coaching om helder te krijgen wie je bent en om meer vrijheid in denken, voelen en gedrag te ontwikkelen. Ook in workshops en in haar zenlessen maakt ze er gebruik van. Dit geeft altijd erg veel inzicht, praktische oplossingen en een verandering in mindset. Lees ook boeken, waarin veel ikken aan het woord komen.

Contact met Hanneke Dijkman

06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top