bus met ikken, voice dialogue, new options, werkgeluk
bus met ikken, voice dialogue, new options, werkgeluk
Petra perfect, Otje onzichtbaar, Corrie krachtig: welke ikken zitten er in jouw bus?

Voice Dialogue in Rotterdam: vijf ikken op Rotterdam-Zuid

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is een methode om meer kanten van jezelf te leren ontdekken. Die kanten van jezelf worden ‘ikken’ genoemd. Door je ‘ikken’ beter te leren kennen, kun je soepeler omgaan met wat er aan problemen en uitdagingen op je af komt. Het is een speelse en diepgaande methode, die wordt toegepast in coaching en die je ook zelf kunt gebruiken.

Hierboven een heel originele bus met ikken, waarbij de Sceptische Sjaan achter in de bus ging zitten om blijkbaar een Carla Creatief alle ruimte te geven!

Wil je jouw persoonlijke bus maken? Lees dan de tips in de blog Hoe maak ik een bus met ikken.

Vijf ikken op Rotterdam-Zuid

Wat zie ik?

Als ik denk aan al mijn Rotterdamse coachingsklanten en zendeelnemers, dan vallen me vijf ikken op die ik misschien net iets meer bij hen zie dan bij mensen uit andere delen van het land.

Dit is natuurlijk een strikt persoonlijke inschatting, waarbij ik zelf misschien ook mijn humor-ik wat meer en mijn analytische/wetenschaps-ik wat minder inzet!

Vijf ikken

In willekeurige volgorde neem ik je mee naar:

  • de handen-uit-de-mouwen-ik
  • de directe ik
  • de idealistisch ik
  • de levensgenieter
  • de tijd-voor-een-praatje-ik

Handen-uit-de-mouwen-ik

Deze ik is natuurlijk goed bekend. Handen uit de mouwen, niet lullen maar poetsen. Bij mediteren merk ik dat bijvoorbeeld doordat we bij een proefles snel aan de slag kunnen gaan. Lange introducties hoeven niet: hup, zeg maar hoe we moeten zitten en we gaan ervoor. Ook in coachingsgesprekken is het kort en krachtig, doelen, actielijstjes, we gaan ervoor!

Directe ik

Als mensen me bellen over meditatie zijn ze lekker direct. Wat is dat, meditatie? Wat kost het? Als ik met mensen een praatje maak op straat en vertel over meditatie is het vaak: Oh, dat is niets voor mij. Toen ik voor een fotowedstrijd sponsors zocht en daarvoor bedrijven benaderde was het ook steeds direct duidelijk wie wel en wie niet wilde bijdragen (de meeste wel!).

Idealistische ik

Ligt het aan mij of zijn hier echt veel idealisten? Het stikt van de initiatieven als de Leeszaal Vreewijk, Podium Vreewijk, Klassiek op Zuid. In het groot is er natuurlijk het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Ook heel inspirerend is het onderwijs. Lees Superschool, van Eric van ’t Zelfde, die slagingspercentages omhoog wist te krikken van 75% (mavo) / 38% (havo) / 59% (vwo) naar 3x 100%.

De levensgenieter

Genieten doen we volop op Zuid. Al is dat nu met Corona een stuk lastiger geworden… Genieten van een lekker biertje bij Vanouds Trianon, of van een fraaie koffie bij Pretoria Espresso Bar. Van de Feyenoord wedstrijden, met alle ups en downs. Van lekker wandelen in het Zuiderpark, de Valkeniersweide of het Tweeheuvelenpark. Of genieten van de oliebollen, bij de kraam die er al 39 jaar staat! Zie foto hieronder.

Tijd-voor-een-praatje-ik

Tot slot ben ik erg blij met de tijd-voor-een-praatje ik. Waar je ook komt hebben mensen altijd wel tijd voor een praatje. Een beetje mopperen hoort er wel bij natuurlijk, maar het belangrijkste is het gevoel van verbinding, van even samen de tijd nemen.

Niet te lang, want dan gaan de handen weer uit de mouwen!

Welke ikken wil jij meer achter het stuur?

Voice Dialogue kun je licht oppakken, zoals ik het hierboven heb gedaan. Je kunt Voice Dialogue ook gebruiken voor diepgaand onderzoek: wie ben ik? Wie wil ik zijn en worden? Welke ikken wil je meer achter het stuur van jouw ‘bus’? Daarvoor formuleren we dan een leerdoel.

Wil je meer werkgeluk en/of levensgeluk? En ben je benieuwd hoe Voice Dialogue daarbij kan helpen? Neem dan contact op: 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of de checklist uitproberen.

Rotterdam-Zuid, oliebollen, voice dialogue, bus met ikken, oliebollenkraam Groene Hilledijk
Oliebollenkraam van L.M. Reemer en Zn., al 39 jaar iedere winter op de Groene Hilledijk
Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top