10e Werkgeluk weekend

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, oefenen werkgeluk weekend 9
Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, wat is jouw werkgelukvraag?

Toen ik in februari 2014 het eerste werkgeluk weekend organiseerde (zie NewOptions.nl voor actuele activiteiten), had ik geen idee van het vervolg. Het was een meditatieweekend in de zendo van Zen.nl Rotterdam. Bij eerdere meditatieweekends had ik, zoals gebruikelijk, een boek als leidraad genomen. Maar toen dacht ik: waarom altijd vertellen wat anderen vertellen, laat ik nu eens vertellen wat ik zelf te vertellen heb!

Er zat een recalcitrante ik voor in mijn bus. Zo van: dit mag eigenlijk niet, maar ik doe het lekker toch. Dus gingen we dat weekend met de bus met ikken aan de slag. Een maand later belde ik de deelnemers wat er van hun leerdoelen terecht was gekomen en kreeg ik enthousiaste verhalen te horen.

Dus toen ging ik verder. Mijn ondernemende ik besloot om het wat groter aan te pakken. Ik huurde ruimte in Samaya, een mooi conferentieoord in een voormalig klooster. Daar heb ik een paar werkgeluk weekends gehouden. Maar mijn risico-bewaker vond dit toch wel erg spannend. Want ik moest al lang van te voren aangeven of en wanneer ik zou komen met hoeveel mensen. Als ik niet genoeg mensen had, moest ik toch de huur betalen…

De zuinige ik besloot om het weekend op een goedkopere plek te organiseren. Zo belandde het weekend in de Impact Hub. Tot de avontuurlijke ik  een eigen meditatieplek begon in Rotterdam-Zuid en het 9e weekend aldaar belandde, zie foto’s:

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, foto's werkgeluk weekend 9

De zuinige ik besloot om het weekend op een goedkopere plek te organiseren. Zo belandde het weekend in de Impact Hub. Tot de avontuurlijke ik  een eigen meditatieplek begon in Rotterdam-Zuid en het 9e weekend aldaar belandde, zie de foto’s hierboven.

Ook qua vorm en inhoud ontwikkelde het Werkgeluk weekend zich

In mijn vorige nieuwsbrief beschreef ik drie ikken. Deze drie zette ik ook in om het weekend waardevoller te maken:

De creatieve ik bedacht mooie oefeningen, speels oefeningen (zie de bovenste foto), die mooi om elkaar aansluiten. Wat voor mezelf werkt, deel ik met de deelnemers. Preach what you practice, heb ik ontdekt.

Mijn verbonden ik maakte dat de oefeningen waren afgestemd op de deelnemers. Feedback van de ene groep maakte dat het volgende weekend weer iets beter werd. Ook de oefeningen zijn in feite (deels) oefenen in verbonden zijn (zie de middelste foto) én je zelf zijn (zie de derde foto).

Op zo’n weekend hoef ik eigenlijk weinig meer te doen. Mensen gaan aan de slag met de Voice Dialogue oefeningen, sparren met elkaar, we mediteren in stilte. Ik hoef er alleen maar te zijn, met mijn er-zijn-ik. Zoals ik leerde van de cursus Methode Rességuier (MR). Dat is nog een hele oefening trouwens.

In mijn vorige nieuwsbrief noemde ik ook mijn scherpe ik. Die wilde ik verder ontwikkelen. Dank voor de tips hiervoor! Ik heb gemerkt dat, als ik het gevoel heb dat ik er gewoon mag zijn, ik ook makkelijker reageer op ‘aanvallen’. De ander mag er zijn met haar/zijn mening, ik met de mijne.

10e Werkgeluk weekend zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018

(Zie NewOptions.nl voor actuele activiteiten)
In het werkgeluk weekend gaan we onderzoeken hoe jouw bus met ikken eruitziet. Waar jij heen wilt. Welke ikken jij een belangrijk rol wilt laten spelen in jouw werk en leven. We doen dat met ratio, analytische oefeningen. En we doen dat met meditatie, om ook je intuïtie te laten spreken. We doen dat in een groep, zodat je van elkaar leert én al je gewenste ikken kan uitproberen tijdens het weekend zelf.

Ik zou het fijn vinden als je mee doet aan het weekend. Omdat ik het ook jou gun om te zijn wie je wilt zijn én 100% te zijn wie je al bent. Er doen trouwens steeds meer zelfstandigen mee aan het weekend. Van harte welkom!

Lees meer of bel me: 06 2277 0681. Er zijn nog een paar plekken vrij (voor actuele activiteiten, zie NewOptions.nl).

Een oud verhaal:

Een vader en dochter deden samen aan acrobatiek. De vader stond, de dochter deed kunsten in de lucht. Daar verdienden ze de kost mee. De vader zei tegen de dochter: “Let goed op mij, want je mag niet vallen.” De dochter antwoordde: “Nee, ik moet goed op mezelf letten, dan vallen we niet.

Ze konden het niet eens worden en gingen naar een wijze toe.
Die antwoordde: “Het meisje heeft gelijk.  Als je goed op jezelf let, dan pas kan je goed omgaan met de uitdagingen op je pad.

Daarom deel ik graag de avonturen van mijn ikken met jou. Ik heb geleerd dat als ik goed op mezelf let, ik er ook kan zijn voor de mensen om me heen. En dat leer ik weer graag aan jou.

Tot slot. Mijn feministische ik leeft ook nog!

Alle vrouwen van harte gefeliciteerd met Internationale Vrouwendag.

Daarom voor iedereen die zich vandaag (of morgen) aanmeldt voor het werkgeluk weekend een boekje Een 10 voor werkgeluk cadeauOm aan een vrouw te geven, uiteraard.

Met hartelijke groet,
Hanneke Dijkman

Ook op zoek naar meer werkgeluk?

Je kunt natuurlijk me gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of de gratis checklist werkgeluk en levensgeluk downloaden:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top