Tweedaagse online Voice Dialogue training voor coaches en trainers

Speels en snel meer zelfinzicht

Ieder mens bestaat uit meerdere ikken, bijvoorbeeld een planner, een creatieve ik, een liefhebbende ik, een dappere ik, een dromer, etc. Als we onszelf zien als een bus met ikken, dan zitten sommigen vaak achter het stuur en anderen wellicht al tijden op de achterbank.

Door jouw coachee of de deelnemer van jouw training inzicht te geven in zijn/haar ikken, in hoe die denken, voelen en doen, ontstaat er snel meer zelfinzicht. Deze methode heet Voice Dialogue.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options fee roze haar bloesem voice dialogue

Foto door Valiere Flash op Unsplash

Diepgaande en veelgebruikte methodiek

Voice Dialogue is een speelse en tegelijk diepgaande methode, ontwikkeld begin jaren 70 in de VS en sindsdien wereldwijd gebruikt.

Voice Dialogue is te gebruiken in coaching en training rond persoonlijke ontwikkeling, werk, loopbaan, werk zoeken, levensvragen, stress, etc. En ook in praktische trainingen rond presentatie, gespreksvoering, verkoop, organisatie, leiderschap is het te gebruiken om meer diepgang te krijgen.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options bus met ikken

Voorbeelden in coaching

 • Bij intakegesprekken geeft Voice Dialogue snel meer inzicht en vertrouwen. Dit kan door het maken van een eerste ‘bus met ikken’
 • Bij verdere gesprekken kun je aan de hand van de gemaakte ‘bus met ikken’ de cliënt makkelijk wijzen op patronen
 • Bij het bespreken van een situatie kun je Voice Dialogue gebruiken om dieper inzicht te krijgen in hoe de cliënt tegen de situatie aankijkt en wat alternatieven zijn
 • Bij het bespreken van patronen die de cliënt wil veranderen of leervragen die de cliënt heeft kun je Voice Dialogue gebruiken om te ontdekken wat de achtergrond van de patronen is en alternatieven te ontdekken/stimuleren.

Voorbeelden in training

 • In een kennismaking geeft Voice Dialogue snel meer inzicht en vertrouwen. Je laat deelnemers een eerste bus met ikken maken, die ze ook aan elkaar laten zien
 • De deelnemers kunnen hun leervraag verkennen met verschillende ikken: welke ikken hebben er zin in, welke werken tegen?
 • Je kunt deelnemers stimuleren om samen meer ikken te ontdekken, waardoor ze zich sterker voelen om aan de slag te gaan met wat jij ze leert
 • Je kunt ze ook leren hoe ze zelf met hun ikken in gesprek kunnen, door eenvoudige en speelse voorbeeldsessies te geven.

Helden en schurken

In deze training gebruiken we de metafoor van de held, de fee en de schurk, zoals mensen die kennen uit sprookjes, soaps, films.

De held is de lerende ik, die op zoek gaat naar zijn pad. Op zijn pad komt hij schurken tegen: ikken die hem tegenhouden, belemmeren.

Feeën

Gelukkig zijn daar ook de feeën: de ikken die al sterk zijn en de held helpen om de schurken te verslaan.

Deze metafoor helpt je coachee of deelnemer om meer inzicht te krijgen en alle ikken te waarderen: ze zijn immers allemaal ontstaan om hem of haar gelukkiger te maken.

Wat heb je eraan?

Na deze training kun je met coachees en deelnemers meer de diepte in gaan, zodat je coachingsgesprekken en trainingen effectiever worden. De kans dat deelnemers doen wat je hen leert wordt groter doordat ze makkelijker oude patronen loslaten. Door de speelse werkvormen hebben ze ook meer plezier in het leren van nieuwe stof of aan het werken aan hun doelen. Bovendien wordt het trainen/coachen voor jou leuker: het wordt lichter, speelser en menselijker.

Voor wie is de training (niet)?

De training is voor ervaren coaches, trainers en leraren. De training is niet gericht op therapeutische gesprekken of teamcoaching. Maximaal tien deelnemers, minimaal zes.

Heb je interesse, dan overleg ik graag eerst met je om te kijken of deze training aansluit bij jouw kennis en ervaring en jouw wensen.

Datum in overleg

De training is op twee losse dagen. Data nog te plannen in overleg met de deelnemers. Van 10 tot 17 uur. Locatie: Weipoort 31, Rotterdam-Zuid.

Je investering

Prijs: 295 euro inclusief btw.

Inclusief koffie/thee/lekkers en handouts. Exclusief lunch.

Jarenlange ervaring en niet-goed-geld-terug

Ik heb jarenlang ervaring met Voice Dialogue, zie de pagina Over Hanneke. Zowel in coaching als in workshops gebruik ik het veel. Daarnaast schreef ik ook over ikken, zie mijn boek Een 10 voor werkgeluk, met name hoofdstuk 2. Dit is de eerste keer dat ik een training voor trainers en coaches geef over Voice Dialogue. Spannend dus, ook voor mij!

Uiteraard geldt ook voor deze training de niet-goed-geld-teruggarantie. Als je na de eerste ochtend afhaakt, krijg je je investering minus 20 euro administratiekosten teruggestort.

Drie extra redenen

Er zijn vele, zeer goede trainers, in Voice Dialogue. Waarom zou je dan voor mij kiezen?

 • Om de methode held-fee-schurk te leren
 • Vanwege mijn zen-achtergrond en ervaring met Méthode Rességuier, wat doorklinkt, doorvoelt, in mijn manier van ‘er-zijn’, juist bij het doen van Voice Dialogue. Die manier van er-zijn leer ik je graag
 • Vanwege mijn praktische achtergrond (econoom, loopbaancoach, zenleraar).

Deelnemers krijgen mijn boekje Een 10 voor werkgeluk in vier stappen gratis vooraf toegestuurd.

Interesse?

Bel me op 06 2277 0681 of email naar hannekedijkman@newoptions.nl.

Ik bel je dan om te checken of de training voor jou geschikt is. Zijn we daar beide van overtuigd, dan stuur ik je een bevestigingsmail. Bij annuleren tot drie weken van te voren zijn er geen kosten. Daarna is annulering niet meer mogelijk, wel kan er iemand anders in je plaats meedoen.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top