Werkgeluk bij Economische Zaken

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Ministerie van Economische Zaken
Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Ministerie van Economische Zaken

Gisteren was ik bij het Ministerie van Economische Zaken als ‘writer in residence’. Het is daar een prachtig flexkantoor met mooie lunchruimtes, leesruimtes, zitjes, een-persoons-werkkamers, werktafels met schemerlampen, etc. Mensen waren er druk aan het werk, overleggen van een kwartiertje, nog snel snel dossiers voor het zomerreces klaar krijgen. Door al de flexplekken kent niet iedereen elkaar en viel ik als vreemde dus nauwelijks op. Tegelijkertijd was er ook de zorg voor elkaar: “Let je op dat je geen burn-out krijgt? Wel hulp vragen hoor met dat lastige dossier!”.

Tussen de drukte in nam men toch tijd om even met me te sparren over werkgeluk. Wat willen ze op een tegeltje zetten over werkgeluk?

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, "Werkgeluk is het hele dossier overzien: van letterlijk in de blubber staan tot het ondersteunen van mijn staatssecretaris."
 • Werkgeluk is: orde kunnen scheppen in de grote chaos
 • Voor werkgeluk ga ik op zoek naar een ‘coalition of the willing’
 • Je moet wel een soort gedrevenheid hebben in je werk
 • Een project is leuk als er energie op zit
 • Wat wil je met elkaar? Kun je lief en leed met elkaar delen?
 • Met enthousiasme kan je de halve wereld aan
 • Fijn om de ruimte te hebben om me boos te maken over dingen die belangrijk zijn
 • De mensen waarmee ik werk bepalen voor 60-70 procent mijn arbeidsgeluk
 • Werk(on)geluk: Ja ik sta hier nu te wachten, terwijl ik natuurlijk 1000 andere dingen te doen heb.
 • Je moet mij geen verkoper van whiskas kattenbrokken maken
 • Werkgeluk is het gevoel ik doe het ergens voor, ‘t leidt ergens toe, resultaat.

Werkgeluk is ook: gewoon de zonnewering weer om hoog kunnen doen (zie foto’s) en te kunnen kijken naar de prachtige binnentuin. Met echt bijenkorven nog wel.

Dank EZ voor de gastvrijheid!

Ik overweeg nu wel om bij Whiskas aan te kloppen om te kijken hoe het daar met werkgeluk staat. Ken je daar soms iemand?

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Oude werkgeluk weekenden
Voor actuele activiteiten, zie NewOptions.nl

Wat betekent werkgeluk voor jou?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top