Van onmacht naar actie met Gerard Depardieu en Yolande Moreau

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Mammuth

Gisteren zag ik in Lantaren Venster de film “Mammuth” waarin Gerard Depardieu en Yolande Moreau worstelen met hun financiën, met elkaar en met ieder hun eigen leven. Hij werkte in een abbatoir, zij werkt nog in de supermarkt. Een klant op de visafdeling vraagt of er graat in de vis zit. Yolande antwoordt: “Dat zal wel, het is vis”. Als ze er achter komt dat haar mobiele telefoon gestolen is, mobiliseert ze een vriendin, stapt in haar auto (zonder voorruit) en gaat op pad om de dievegge mores te leren.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Mammuth

Ze praten dappere taal totdat de vriendin vraagt: “Hoe gaan we dat wijf eigenlijk vinden?”. Yolande maakt dan in één seconde een transformatie door. Ze beseft haar denkfout, incasseert haar verlies en plant een nieuwe daad. “Ik ga mijn abonnement stop zetten”.

Zo worden we allemaal geconfronteerd met onze onmacht. Onmacht om het werk te behouden dat we hebben, onmacht over beperkingen, onmacht om direct een leuke nieuwe baan te vinden. De kunst is dan om eerst die onmacht geheel te accepteren. En vervolgens om te analyseren wat je situatie nu is, keuzes te maken en tot actie over te gaan. Ik vind het mooi om cliënten in beide stappen te begeleiden.

Heb jij ook behoefte aan begeleiding bij je situatie?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen:

laat hooguit 2 knoppen staan hieronder.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top