Hoogbegaafden aan het werk

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Instituut Hoogbegaafdheid

21 mei Hoogbegaafden aan het werk
(voor actuele activiteiten van Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen, klik hier.)

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Instituut Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde cliënten verrassen me vaak met hun briljante ideeën en inzichten én met hun blinde vlekken. Samen met iedere cliënt ga ik op zoek naar waar zijn/haar talenten het beste tot hun recht komen en naar manieren om zwakke punten waar nodig te compenseren. Mijn ervaring met hoogbegaafden is dat ze superslim zijn op veel vlakken en daar hoge ambities in hebben. Tegelijk zijn ze soms in praktische zaken verbazingwekkend onhandig. Keuzes maken en daarin doorzetten is dan soms lastiger dan bij andere cliënten.

Het is dus een mooi initiatief van Mind in Development en het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (zie afbeelding) om een speciale dag te organiseren over ‘Hoogbegaafdheid en Werk’. Er zijn lezingen van business consultants zoals  Dick Glaser (voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Directeuren) en Jelle Kok (van de Innovatiebrouwerij). Daarnaast zijn er meerdere workshops. Een onderwerp dat me aanspreekt is “Hoe vertel ik het op mijn werk?” door Rianne van de Ven en Betty Neijmeijer. Rianne van de Ven zegt in een interview met Esta: “De grootste les die ik heb geleerd en nu aan anderen doorgeef is: zelfinzicht. Weten hoe je in elkaar steekt. Waarom reageer je op bepaalde dingen zo, wat maakt je blij, wie maakt je woedend, waar zitten je emoties überhaupt? (…) Je moet uiteindelijk wel met iedereen kunnen communiceren, of je IQ nu 0 is of 200.”

Wil jij meer wergeluk?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top