Help ik zit vast: hoe zet ik een kaizen stap richting werk met werkgeluk?

Kleine stappen naar werkgeluk

Mensen die me benaderen willen graag ander werk en zijn ergens vastgelopen op hun pad naar ander werk. De drie grootste hobbels op dat pad zijn: 1) ik weet niet wat ik wil, 2) ik vind geen vacatures die bij me passen, 3) eigenlijk wil ik meer netwerken, maar dat lukt me niet. In deze nieuwsbrief per hobbel een mini oefening om over die hobbel heen te komen.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Marathon Quote

Mini-oefening hobbel 1: ik weet niet wat ik wil

Koop een mini notitieboekje en schrijf daarin iedere dag één minuut: wat ben je vandaag tegen gekomen wat je interesseerde? Iets of iemand op je werk, een artikel in de krant, een verhaal van een familielid, etc. Noteer wat je interessant vond, waar je dat hoorde/las/ervaarde en wat je misschien met die kennis kunt doen.

Mini-oefening hobbel 2: ik vind geen vacatures die bij me passen

Een voor jou geschikte vacature ontstaan meestal doordat iemand ontslag neemt die het werk doet dat jij wilt doen.  Maak daarom een lijst van mensen die doen wat jij zou willen doen. Begin klein: voeg iedere dag één persoon toe aan je lijst. Gebruik je geheugen, adressenlijsten, linkedin, etc.

Mini-oefening hobbel 3: eigenlijk wil ik meer netwerken, maar het lukt me niet

Begin met netwerken dichtbij: met de mensen die je tegenkomt op je werk en/of privé. Stel iedere dag één persoon de vraag: wat vind jij nu echt leuk (of: echt belangrijk) aan je werk?

Welke mini oefeningen doet de coach?

Ik ben overtuigd geraakt van de kracht van mini-oefeningen door:

  • Mijn eigen ervaringen met marketing via Get clients now bij Marloes Bouwmeester
  • Het boekje De kunst van Kaizen van Robert Maurer: met kleine stappen naar grote doelen
  • Mijn ervaringen met klanten, in gesprekken en via e-outplacement.

Zo maak ik nu deze nieuwsbrief door er iedere ochtend een half uur aan te werken.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Boek De kunst van Kaizen Robert Maurer

Wat zeggen klanten na een korte coaching

“Mijn contact met Hanneke was kort maar krachtig. Hanneke is een goed luisteraar en heeft een groot inlevingsvermogen. Haar adviezen zijn dusdanig concreet en hanteerbaar dat ze je snel een stap verder helpen.”

Geneviève Verberk, stafmedewerker beleid gezondheidszorg

“Hanneke zoekt mee om je verhaal nog scherper op papier te krijgen. Dat helpt zeker! Ook de documenten met tips zijn goed bruikbaar.”

Sander (schakelde Hanneke in om een overtuigende sollicitatiebrief en cv te schrijven en werd daarop uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek)”

Welke stap naar meer werkgeluk en levensgeluk zet jij?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen (vol met kleine oefeningen):

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top