“She is human after all”

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Wanneer had jij moeite om iets te ontvangen?

Veel mensen die bij me komen hebben moeite met grenzen bewaken. Ze werken zich een slag in de rondte, maar voelen de waardering niet. Ze merken dat ze klachten krijgen, rugpijn, hoofdpijn, piekeren. Of zelfs dat het werken niet meer lukt.

Laatst was er weer zo’n betrokken, aardig, professionele dame bij me. Van tevoren had ik gezegd dat een eerste gesprek altijd gratis is. Na afloop besloten we dat het bleef bij één gesprek en ze vroeg me: “Wat krijg je van me?”

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Wanneer had jij moeite om iets te ontvangen?

Ik begon wat te stotteren. Ze zei: “Je hebt me echt goed geholpen, ik wil je er graag voor betalen!” Pas toen noemde ik een bedrag, aarzelend. Waarop ze lachend zei: “She is human after all.”

Door mijn aarzeling zag ze dat ook ik makkelijker geef dan ontvang. Mooi daaraan is dat ze zag dat ik ook maar een mens ben (ja, ja). Tegelijkertijd ben ik graag een voorbeeld voor mensen. Ik wil leren om gewoon “ja” te  zeggen als iemand me wil betalen. Want zo geef ik de ander ook de kans om iets voor een ander te doen. En kan ik ook mijn boodschappen betalen.

Wanneer had jij moeite om iets te ontvangen? Laat het me weten op facebook of linkedin.

P.S. “She is human after all” blijkt een songtitel te zijn.

Ook oefenen met “ja” zeggen?

Je kunt natuurlijk me gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of de gratis checklist werkgeluk en levensgeluk downloaden:

laat hooguit 2 knoppen staan hieronder.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top