Kun je je thuis voelen op je werk?

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Rivier, beweging, thuis op het werk

Utrecht in Dialoog organiseert dit jaar dialogen over thuis. Ze vroegen me om een blog te schrijven over de vraag: “Kun je je thuis voelen op je werk?”

Uit het gedicht Thuis? van Baban Kirkuki:
“Heeft een steen een thuis?
Waarschijnlijk wel zegt de rivier
maar dan in beweging
neem ik hem mee


Zo zijn we allemaal bewegende stenen. Het verschil tussen stenen en mensen is dat mensen keuzes kunnen maken. Keuzes zoals: waar beweeg ik heen, waar wil ik over denken, wat wil ik voelen? Zo kunnen we een huis vinden waarin we ons thuis voelen.

Maar je thuis voelen op je werk, kan dat ook?

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Rivier, beweging, thuis op het werk

Werk, is dat niet klanten die deadlines eisen, bazen die reorganisaties afkondigen, collega’s die met hun ellebogen werken, leveranciers die hun werk niet doen, regelgevers die eindeloze administratie eisen, werkgevers die je inruilen voor een jonger goedkoper exemplaar?

Mijn suggestie is om het eens om te draaien. We voelen ons thuis thuis, omdat we houden van ons huis en onze huisgenoten. Daarom voelen we ons thuis bij het afwassen, de heg knippen, de hond uitlaten, de kinderen naar bed krijgen, de ruzie om het dopje op de tandpasta. We houden van huis en huisgenoten en dat uit zich in nieuwsgierigheid, zorg en genieten.

Stel dat we op ons werk ook wat meer nieuwsgierig zouden zijn naar die klant. Waarom wil hij/zij deze deadline? Als we wat meer zorgden voor ons collega’s, ook degenen die met hun ellebogen vooruit proberen te komen? Genieten van de kans om opnieuw te bedenken wat je later wilt worden als je groot bent?

Een van mijn klanten was vastgelopen in haar werk. Ze ging wat meer aandacht geven aan haar klanten, nam binnen de kaders van het werk net wat meer vrijheid om iets beter werk voor hen te doen. Een ander zorgde ervoor dat zijn collega een opdracht kreeg die precies bij haar paste. Een derde ging het gesprek aan met haar werkgever waarom bepaalde procedures nu echt nodig waren, waardoor er bij beide meer begrip ontstond. Een vierde die was ontslagen maakte een hele ‘bucket list’ van beroepen die hij ooit wilde doen.

Fietsend van werk-thuis naar huis-thuis stond ik te wachten voor de open brug en ja hoor, daar zag ik ze: werkend op de rivier, zo te zien in beweging en thuis. Zie foto boven.

Meld je aan voor een dialoog over het thema Thuis in de week van de dialoog.
(Voor actuele activiteiten, zie UtrechtInDialoog.nl)

Wil jij je ook meer thuis kunnen voelen op je werk?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of bestel mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top