Gesprekken in de bus met ikken

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Feijenoord in het park
Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Feijenoord in het park

Met mijn perfectionistische ik/pleaser/eigenwijze ik/onzekere ik in gesprek? Alsjeblieft niet!

In mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen beschrijf ik een oefening met een bus. De oefening is om te ontdekken welke ikken er allemaal in jouw bus zitten, zodat je meer keuzevrijheid hebt in denken, voelen en gedrag. Zie ook mijn vorige blog.
Vaak komen dan ikken aan het licht zoals:

  • – de perfectionistische ik, die maakt dat je (veel te) lang aan een opdracht/product werkt, teveel overwerkt en de nodige irritaties oproept.
  • – de pleaser, die zich richt op het geluk van anderen (en al dingen voor hen doet nog voordat ze beseften dat ze dat wilden).
  • – de eigenwijze ik, die alles op zijn/haar eigen manier wil doen (ook als een ander het wiel allang heeft uitgevonden),
  • – de onzekere ik, die (continu) twijfelt of jij wel op het goede spoor bent, de juiste keuzes maakt (en het liefst nooit keuzes maakt, want niets is immers zeker).

Deze ikken (en anderen) kunnen je het knap lastig maken om werkgeluk te ervaren

Daarom hebben we de neiging om ze weg te drukken, te verfoeien of te denken dat we die ikken nu eenmaal ZIJN. “Ik ben nu eenmaal een pleaser/perfectionist, ik ben nu eenmaal onzeker/eigenwijs. Dat zit denk ik in mijn DNA/hersenpatronen/opvoeding/karma. Daar is echt niets meer aan te doen.”

In het werkgeluk weekend 3 en 4 juni leer je wat deze ikken je echt willen zeggen

(Voor actuele activiteiten, zie NewOptions.nl)
Stel dat je nu eens in gesprek zou gaan met deze ikken?
Dat leer ik je in het werkgeluk weekend. Het is een eenvoudige en tegelijkertijd erg krachtige en speels methode, die (tot nu toe!) altijd leidt tot verrassende inzichten, meer waardering voor deze ik en meer flexibiliteit in gedrag, denken en voelen. Kortom, tot meer (werk)geluk.
Hoe dat werkt? Lees het bijvoorbeeld in mijn boek in hoofdstuk 2. Of meld je aan voor het werkgeluk weekend!

Zaterdag 3 en zondag 4 juni werkgeluk weekend

(Voor actuele activiteiten, zie NewOptions.nl)
Het eerstkomende werkgeluk weekend is het pinksterweekend zaterdag 3 en zondag 4 juni. Zaterdag van 13 uur tot 21 uur, zondag van 9.30 tot 16.30 uur.
Zie: werkgeluk weekend voor meer informatie. Bel of mail me als je mee wilt doen. 06 2277 0681, hannekedijkman@newoptions.nl.

Ik bel iedereen persoonlijk op, zodat ik weet waarom je mee wilt doen, je eventuele vragen kan beantwoorden en je ook advies geef of het weekend op dit moment de beste keuze voor je is.

Wat die foto hierboven doet?

Mijn sportieve ik zag dit in een park toen ik daar hardliep, niet zo ver van de Kuip. Mijn Afrikaanse ik herkende iets. Blijkbaar heb ik in meer dan 12 jaar Rotterdam-Zuid toch ook een beetje en Feijenoord-ik ontwikkeld…

Toch maar even in gesprek met je ikken?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of de gratis checklist werkgeluk en levensgeluk downloaden:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top