De bus met ikken: wie ben ik? Vandaag en in de toekomst?

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options bus met ikken

In mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen beschrijf ik een oefening met een bus.

Stel je voor dat je een bus vol met ikken bent. Eén ik zit achter het stuur. Nu, op dit moment, is dat de ik die leest. Misschien zit de nieuwsgierige ik er vlak naast, of de sceptische ik. Wat heeft ze nu weer verzonnen? Ik nodig je graag uit om op een vel papier een grote bus te tekenen. Pak een stapeltje post-its en noteer één ik per post-it.

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options bus met ikken

Plak de post-its in de bus. Zit je energieke ik voorin of achterin? Je ambitieuse ik aan het stuur of in de kofferbak?

Bij mij zit nu de schrijvende ik aan het stuur. En de vastberaden ik, die graag zo veel mogelijk mensen wil leren hoe meer inzicht te krijgen in zichzelf. Soms roept mijn verlegen ik: kan het niet wat zachter? En mijn pessimistisch ik zegt: ‘Ga lekker door zo, dan krijg je vast veel afmeldingen voor je nieuwsbrief’.

‘Het is druk in mijn bus’ hoor ik, als ik mensen uitnodig om hun bus te maken. Zoveel ikken en ze zitten elkaar in de weg. Hoe meer we de diepte in gaan, hoe drukker het wordt in die bus.

‘Wat leuk om te doen!’ hoor ik ook. Enthousiast plakken ze de ene ik na de andere ik in hun bus. En gaan schuiven: die ik wil ik meer voorin, die wil ik achterin, die wil ik nog erbij, die wil ik er helemaal uit kieperen.

Alle ikken zijn goed. Ze hebben ervoor gezorgd dat je bent waar je nu bent. Ze willen allemaal het beste voor je. Ze zijn zo ontwikkeld (of niet) omdat ze gewaardeerd werden (of niet), door jouwzelf en door anderen.

Tegelijkertijd heb je een keuze, nu.
Jij kunt beslissen welke ik jij waar in je bus wilt.

In het werkgeluk weekend maken we ieder een bus (voor actuele activiteiten, zie NewOptions.nl). Achter ikken die we liever niet zien, blijken hele nuttige, lieve, krachtige ikken verstopt te zitten. Kwetsbaarheid en kracht zijn niet wat ze lijken te zijn. Ieder vindt ikken die helpen bij de weg die hun ‘bus’ nu wil gaan.

Doe je mee za 3 en zo 4 juni aan het werkgeluk weekend?
(Voor actuele activiteiten, zie NewOptions.nl)

Zie: werkgeluk weekend voor meer informatie. Bel of mail me als je mee wilt doen.
06 2277 0681, hannekedijkman@newoptions.nl.

Ik bel iedereen persoonlijk op, zodat ik weet waarom je mee wilt doen, je eventuele vragen kan beantwoorden en je ook advies geef of het weekend op dit moment de beste keuze voor je is.

Hoor ik  mijn telefoon al? (zegt mijn contact-ik).

Ook aan de slag met de bus met ikken?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of de gratis checklist werkgeluk en levensgeluk downloaden:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top