Hanneke Dijkman, schrijfster en zenleraar

Boeken en meditatie

Hoe zen is Zuid?

Minder stress, meer zen, dat is waar ‘Hoe zen is Zuid?’ om draait. Zenboeddhist en coach Hanneke Dijkman, ontwikkelde deze aanpak samen met haar cursisten zenmeditatie op Rotterdam-Zuid. Laat je verrassen en ontroeren door hun verhalen en lees hoe zij in werk en privé meer inzicht ontwikkelen, meer rust ervaren en hun relaties verbeteren.

Uitnodigende oefeningen. Heel leuk om te lezen. De Vreewijker.

Een vervlechting van vier lijnen: de geschiedenis van de meditatieruimte op Rotterdam Zuid die Dijkman heeft opgezet en waar ze haar cursussen geeft, verhalen gepresenteerd van cursisten en lezers van het boek, de toepassing van voicedialogue en de zen meditatie. Boeddhistisch Dagblad

Hanneke Dijkman, werkgeluk , coach, zenleraar, Rotterdam Zuid, New Options, cover boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen

Een 10 voor werkgeluk

Een rijke man wil weten hoe hij gelukkiger wordt in zijn werk. Hij hoort van een wijze die op een berg woont en klimt er naartoe. “Hoe kan ik gelukkig worden?” vraagt hij de wijze. Deze nodigt hem uit voor een kopje thee, zet het kopje neer, schenkt er thee in en blijft doorschenken. “Stop, ziet u niet dat het kopje al vol is?” roept de ander.

Wat dit verhaal betekent? In Een 10 voor werkgeluk neemt Hanneke Dijkman je bij de hand om het te ontdekken.

Nu bijna 3000 exemplaren verkocht. Lees het inkijkexemplaar en recensies van o.a. de Volkskrant. En dat voor slechts 10 euro.

Dijkman: een pionier op werkgeluk. De Volkskrant

meditatie Rotterdam Zuid zen

Zen-meditatie

Meditatie helpt bij stress, een vol hoofd, slaapproblemen. Je ervaart snel meer rust en energie. Hanneke Dijkman is oprichter en zenleraar van Zen.nl Rotterdam-Zuid.

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij de cursus meditatie in Rotterdam-Zuid leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Films

Boeklancering

Enthousiasme bij de lancering van Hoe zen is Zuid, in Leeszaal Vreewijk, gefilmd door Open Rotterdam.

Hanneke Dijkman staat op de stoep en legt iets uit

Neem een kijkje in de zendo op Zuid en hoor wat Hanneke verstaat onder meditatie.

Vier stappen naar werkgeluk

Vier filmpjes over de vier stappen naar werkgeluk, de basis van het boek Een 10 voor werkgeluk.

Schrijfsel

Boeddha en de bankrekening

Bodhi interviewde me over het thema: Boeddha en de bankrekening. Florentine van Lookeren Campagne schreef: “Het boeddhabeeld komt van de kringloop” Hanneke Dijkman (60) is zenleraar en coach, eigenaar van Zen.nl Rotterdam-Zuid en auteur van …
Lees meer

Over

Contact

06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl,

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top