Boeddha en de bankrekening

Bodhi interviewde me over het thema: Boeddha en de bankrekening.

Florentine van Lookeren Campagne schreef:

“Het boeddhabeeld komt van de kringloop”

Hanneke Dijkman (60) is zenleraar en coach, eigenaar van Zen.nl Rotterdam-Zuid en auteur van de boeken Een tien voor werkgeluk en Hoe zen is Zuid? De weg van de vier geloften met een bus vol ikken.

Hoe komt het binnen?

Vorig jaar, na vijf jaar, had ik voor het eerst een inkomen uit Zen.nl Rotterdam Zuid. Ik heb het al die tijd draaiende gehouden op de inkomsten van mijn loopbaancoaching. In die periode heb ik wel zorgen gehad. Doe ik het verkeerd, dat ik er geen inkomen uit kan halen?

Je zorgen maken is een soort angst. En het is goed om angsten in de ogen te kijken. Is die angst reëel? Is het mijn angst? Of is het de angst van mijn moeder? Angst om te falen speelde mee. En hoe zouden anderen nu naar mij kijken? Daar liep ik als afgestudeerd econoom flyers uit te delen alsof ik de postbode was! Een ego-kwestie.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top