Met vallen en opstaan leren

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Hanneke langlaufend in Zweden

Keer op keer benadruk ik dat werk zoeken betekent dat je leert werk te zoeken. Het leerproces maakt dat het leuker wordt, dat je er steeds beter in wordt, dat je je blijft ontwikkelen.

Daarom deel ik graag kort een persoonlijke leerervaring, met langlaufen! Een paar jaar geleden ging ik een week langlaufen. Tenminste, dat was de bedoeling. Ik dacht ‘dat lukt me wel’. Het omhoog lopen ging goed, het recht naar beneden zoeven ook.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Hanneke langlaufend in Gouda

Maar het op tijd remmen, dat lukt niet. Ik viel dus vaak en mijn billen, heupen en benen werden steeds blauwer… Na vier dagen had ik er genoeg van en heb ik sneeuwschoenen aangetrokken. De laatste dag heb ik gespijbeld en genoten van het lokale zwembad.

Maar de sneeuw en de bergen bleven toch lonken. Daarom besloot ik om dan toch maar langlaufen te gaan leren. Even googlen en ja, dat kan in Nederland. Bij Langlaufvereniging Gouda liggen ’s winters de plastic loipes op de ligweides van het zwembad, inclusief kleine heuveltjes. Zeer ervaren leraren geven les. Dus daar ging ik.

Ja, het leren was leuk! Heel simpel begonnen we, op het gras eerst maar eens wennen aan die latten onder je voeten. Iedere keer kwam er iets bij. Mijn ongeduld kwam af en toe bovendrijven (wanneer nu eindelijk dat heuveltje af!) en dreef weer weg. Na vier lessen lukte dan wat ik wilde leren: ik kon remmen!

Het plan was om daarna nog eens te oefenen op sneeuw in de Ardennen of Winterbergen. Maar ja, die sneeuw was er niet. Dus dan maar conditie op peil houden met hardlopen.

Eind maart was het dan zover: naar Zweden voor het echte werk. De voorbereiding werkte: het afdalen ging goed!  Met dus heel veel dank aan de Langlaufvereniging Gouda.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Hanneke langlaufend in Zweden

Wil jij meer werkgeluk?

Je kunt me bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top