Denken vanuit de oplossing: YouTube filmpjes over oplossingsgericht werken

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Imsoo Kim Berg
Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Imsoo Kim Berg

Vaak vraag ik klanten hoe zij graag de toekomst zouden zien. Hoe ziet de ideale baan er uit? Hoe zou het leven er uit zien als ze minder stress hadden? Als ze assertiever konden netwerken? Dit zijn oplossingsgerichte vragen. Ik leerde met name over deze aanpak door de boeken van Coert Visser en Gwenda Schlundt Bodien. Hierbij twee filmpjes om een idee te krijgen van wat oplossinsgericht werken.

De eerste is een interview met een vande grondleggers van “Solution Focussed Based Therapy” Insoo Kim Berg door Arnoud Huibers. Hierin vertelt Kim Berg hoe mensen enthousiast worden als ze vertellen over de gewenste situatie ipv de problemen.

De tweede is een gespeelde sessie waarin ene Tinatired met Barbie en Ken poppen de belangrijkste stappen in oplossingsgericht werken uitlegd. In al zijn eenvoud is het een heel helder filmpje. Verwacht echter niet van mij dat ik in 5 minuten coach naar je droombaan!

Ook oefenen met oplossingsgericht werken?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top