Werkgeluk in Amsterdam

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Studenten flexplekken en Docenten flexplekken
Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Studenten flexplekken en Docenten flexplekken

Communication and Multimedia Design, dat klinkt hip en dat is het ook. Ik was er een dagje als ‘writer in residence’ aan het schrijven over werkgeluk en keek mijn ogen uit. In plaats van een grijze kantoorgang met gesloten deuren kwam ik terecht in een bruisende werk & leervloer. Aan de ene kant een grote ruimte waar studenten overleggen over projecten, met een muur vol met ideeën. Aan de andere kant een flexruimte waar docenten aan het werk zijn. Ik mocht in de docentenruimte zitten waar regelmatig studenten in en uit liepen voor gesprekjes met docenten. De sfeer was gemoedelijk & professioneel.

Wat ik zo hoorde in de ruimte en korte gesprekjes die ik had met docenten:

  • We inspireren studenten om zich de virtuele wereld eigen te maken
  • Wat is het effect van online culturen? Hoe vertaal je je identiteit op facebook?
  • Studenten maken hier heel veel vlieguren!
  • Ik daag studenten uit om verder te gaan.
  • Omdat de ontwikkelingen heel snel gaan online, zijn wij ook steeds aan het experimenteren met onderwijsvormen
  • We hebben hier een cultuur van niet klagen, van eigen verantwoordelijkheid nemen
  • We geven studenten een kader, niet te ruim, niet te krap, zodat ze als een bloem zijn die open gaat.

Mij lijkt het een heerlijke plek om te werken of te studeren. Wie weet, in mijn volgende loopbaanstap… Bedankt Robert van Boeschoten, Jos Kok, Harry Zengerink en Anne Marleen Olthof!

P.S. Wat die rare kommetjes op dat bureau deden vroeg ik? Waren 3D geprint. Ohhhh. Zeker iemand die de grenzen opzoekt van de opleiding! Leuk.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, Kommetjes

Meer ontdekken over werkgeluk?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top