Vijf redenen om je in te schrijven bij LinkedIn

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, Rotterdam-Zuid, LinkedIn

5 tips waarom LinkedIn handig kan zijn als je (ander) werk zoekt:

1. Je kunt weer oude netwerkcontacten aanhalen. Als je aangeeft wie je werkgever is geweest dan geeft LinkedIn aan wie van je oud-collega’s ook al op Linkedin staan. Met deze en andere kun je dan een ‘connectie’ maken. De meeste mensen hebben enkele tientallen connecties.

2. Als je ergens op gesprek gaat, kun je zoeken op LinkedIn. Tik in de zoekfunctie de naam van je gesprekspartner in, of de naam van de organisatie. Ook als het voor jou een onbekende is, kan je zien of een connectie van jou wellicht wel een connectie is van hem/haar. En dan kan je die weer uithoren over je potentiele nieuwe werk.

3. Als je je profiel mailt kun je verwijzen naar LinkedIn. Voordeel boven een cv is dat het niet alleen een beeld geeft van werkervaring, maar ook van jouw netwerk. Kan ook interessant zijn voor een potentiele werkgever! Ook laat je zo zien dat je niets te verbergen hebt, altijd positief.

4. Er staan ook banen op, zie bovenste tabblad jobs.

5. Je kunt mensen vragen om aanbevelingen voor je te schrijven. Als een potentiele werkgever dan zoekt bij “service providers” op bijv Rotterdam en een beroep, dan ziet hij/zij wie aanbevolen worden. Zo ontdek ik daar bijv ene X, die maar liefst 3 mensen kent die ik ook ken. Terwijl ik niet weet of die 3 mensen elkaar kennen!

PS Dit alles is gratis, je kunt ook onbeperkt ‘connecties’ maken. Tegen betaling kun je meer diensten afnemen.

Ook connecten?

Je kunt me natuurlijk gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef of mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen bestellen:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top