Vaderdagscadeau: boek met bonus zenles

Bindwijze: paperback. Full colour, A5-formaat, 224 pagina’s.

€ 22,50.

Verzending binnen twee werkdagen. Verstuurd via brievenbuspost

Betaling via IDeal met BTW factuur

dit veld niet invullen s.v.p.

Bonus: Zenles voor vaders met of zonder hun kinderen

Speciaal voor Vaderdag kunnen vaders als bonus bij dit boek een Zenles volgen. In anderhalf uren leren ze de basis van zenmeditatie en krijgen ze een idee welke ‘ikken’ kunnen helpen bij hun vaderschap. Zodat ze met handvatten hebben voor meer geluk voor zichzelf en hun kinderen. Zie ook het verhaal van Marco hieronder.

Zijn de kinderen 16+? Dan zijn ze van harte welkom om mee te doen aan de Zenles.

De zenlessen zijn op donderdag 22 of woensdag 28 juni van 20-21:30 uur op Weipoort 31, 3075 EW bij Zen.nl Rotterdam-Zuid of online. Aanmelden kan direct na de aanschaf van het boek.

Bestel het nu eenvoudig

  • Verstuurd via brievenbuspost
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • Na je bestelling ontvang je een email over de Zenles.

dit veld niet invullen s.v.p.

Het verhaal van Marco, vader van twee pubers

“Samen met mijn vrouw hebben we als doel om onze zoons wijs en zelfstandig op te laten groeien. Dus we willen niet alleen maar de leuke moeder en leuke vader uit hangen, maar de kinderen opvoeden zodat het straks zelfstandige wezens zijn. Het zijn pubers van 11 en 16 jaar oud.

Wat me aanspreekt in dit boek is dat het me bewust maakte van mijn eigen ikken. Ik heb er Vikingnamen aan gegeven. Toen ik zelf een kind was, is mijn Norix ontstaan. Dat begon al op de lagere school. Ik had altijd het gevoel dat de wereld tegen mij was. Je moet op een bepaalde manier zijn op deze wereld, en als je dat niet bent, dan ben je dwars af. Toen ontstond mijn Norix: als iemand zei dat ik links af moest, dan ging ik naar rechts. Ik kom altijd op voor mezelf. Dat heeft me ook gebracht waar ik nu ben, met een goed lopend eigen bedrijf.

Als vader zette ik ook steeds mijn Norix in. Dat ging onbewust. Pas met de oefeningen in dit boek merkte ik op dat dat zo was. Ik ben toen bewuster gaan kiezen wanneer ik deze Norix wel en ook niet inzet. Bij de opvoeding is Norix soms heel functioneel. Norix is groot en grof, zwaar gehavend. Die kan beter hoofden eraf hakken dan met iemand in gesprek gaan. Als Norix niet bewust inzet, dan is het een ongeleid projectiel, dat moeten we niet hebben.

Ik heb ook een ik die met heel veel rust en liefde dingen uitlegt. Die ik noem ik mijn Safira. Dat is een lieve vrouw met lang zwart haar, heel behulpzaam en luisterend. Nee, die zet ik nog niet bewust in, dat kan ik nog niet zo goed, dat is mijn leerdoel om die bewuster in te zetten.

Bij het opvoeden kan je met heel veel rust en liefde dingen uitleggen en soms moet je gewoon flink aanwezig zijn en dan ben ik ook echt aanwezig. Nu ik Norix bewust inzet weet ik dat het wel binnenkomt bij de kinderen. Van het weekend trok de oudste een blikje cola uit de hand van de jongste. Voordat hij dat deed zei ik al: ‘Dat moet je niet doen.’ Ik weet wat er dan kan gebeuren, zo’n colablikje kan scheuren, dan snijdt dat dwars door iemands hand heen. Daarna deed hij het toch.”

Bestel het boek en lees verder over hoe Marco reageerde en welke ikken hij nog meer ontdekte bij de opvoeding:

dit veld niet invullen s.v.p.

‘Hoe zen is Zuid?’ is jouw gids voor persoonlijke ontwikkeling

– Ook als je niet op Rotterdam-Zuid woont –

Minder stress, meer zen, dat is waar ‘Hoe zen is Zuid?’ om draait. Zenboeddhist en coach Hanneke Dijkman, ontwikkelde deze aanpak samen met haar cursisten zenmeditatie op Rotterdam-Zuid. Laat je verrassen en ontroeren door hun verhalen en lees hoe zij in werk en privé meer inzicht ontwikkelen, meer rust ervaren en hun relaties verbeteren.

De oude zenboeddhistische geloften en verhalen in dit boek bieden wijsheid. De praktische speelse 5-minuten oefeningen daarna zetten je vanzelf in beweging. Je ontmoet je onderzoekende-ik, je onzekere-ik, je loslaat-iken vele andere ikken. Je ontdekt hoe je de juiste ik op het juiste moment aan het stuur van je bus, jouw leven, zet.

Boekpresentatie bij Leeszaal Vreewijk

Reacties: uitnodigend, een speurtocht

“Het boek bevat uitnodigende 5 minuten oefeningen die de lezer de kans geeft meer over zichzelf te weten te komen. Het boek is verluchtigd met mooie foto’s van Vreewijk en omgeving, en is fraai vormgegeven en heel leuk om te lezen.” A. van Well in de Vreewijker

“Het boek is een vervlechting van vier lijnen: de geschiedenis van de meditatieruimte op Rotterdam Zuid die Dijkman heeft opgezet en waar ze haar cursussen geeft, verhalen gepresenteerd van cursisten en lezers van het boek, de toepassing van voicedialogue en de zen meditatie.” Eric Hoogcarspel in het Boeddhistisch Dagblad

“Hanneke, jouw boek was een speurtocht naar al mijn ikken. Een soort werkboek waarin vooral de ervaringsverhalen mij erg aanspraken. Mooi Hanneke dat jijzelf ook met allerlei verhalen kwam, heel kwetsbaar. Ik moest erg lachen om de index met alle -ikken achterin. Ook de titel vond ik grappig met die alliteratie. Steeds als ik je boek zag liggen, dacht ik : Hoe Zuid is Zen?” Bernadette van het Boeddhahuis

Over de oefening met bus met ‘ikken’: “Ik teken eenvoudigweg twee wielen met een stuur in de rechthoek afgebeeld op pagina 25. Daarna rommel ik in wat kantoorlades op zoek naar kleurige post-its. Ja, ik vind knalroze en felgroene plakkers. Nu schrijven maar. Vijf minuten lang. Welke tien ‘ikken’ ken ik? De ‘ikken’ stromen uit mijn pen. De ‘met handen werken’ ik zit aan het stuur, de ‘cijfer’ ik bijna achterin, de ‘letter’ ik in het midden. Ha, daar is de ‘liefdevolle’ ik en die zit naast de ‘regel’ ik. De ‘verkouden’ ik stapt op het laatst in. Een week later zie ik dat de ‘ikken’ van plaats zijn gewisseld, uitgestapt zijn en er rijden nieuwe ‘ikken’ mee. De ‘bewegings’ ik zit nu achter het stuur en ik zie de ‘gespannen’ ik plots in het midden zitten. Hoe kan dat? Dat gebeurt allemaal, zo schrijft Hanneke Dijkman in Hoe Zen is Zuid. Je bus met ‘ikken’ verandert net zoals je zelf veelvuldig van gedrag verandert.” Gwendoline Haslinghuis op LinkedIn.

Betaling via IDeal met BTW factuur

dit veld niet invullen s.v.p.
 

Uit de drie voorwoorden van Hoe zen is Zuid?

Peter van Beukelen, zenmeester: Dit boek is het eerste Nederlandse boek dat de vier boeddhistische geloften als leidraad neemt. Hanneke vertaalt ze naar alledaagse praktische vragen en oefeningen om onszelf en de ander gelukkig(er) te maken.

Marco Pastors, Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ): Ik ben er trots op, dat Zuid dit boek heeft voortgebracht. Net zoals we met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid andere gebieden in Nederland inspireren, verwacht ik dat dit boek ‘Hoe zen is Zuid?’ ook mensen elders zal inspireren.

Marijke Leijs, Voice Dialogue Instituut België: Hanneke’s eigen innerlijke ikken passeren de revue. Dat vind ik heel bewonderenswaardig. Walk your talk. Met mildheid en respect krijg je hier oefeningen aangereikt om jezelf te onderzoeken, het aan te gaan.

Hoe zen is Zuid bestellen?

A5-formaat. 223 pagina’s, pocket, full colour. Prijs € 22,50 (inclusief 9% btw), plus 4,80 verzendkosten. Verzending binnen twee werkdagen. Verstuurd via brievenbuspost. Ophalen? Mail voor betaling zonder verzendkosten.30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

dit veld niet invullen s.v.p.

Bestellen Europa:
dit veld niet invullen s.v.p.

Wil je meer exemplaren bestellen?

Vraag naar de aantrekkelijke voorwaarden.

Vragen over Hoe zen is Zuid?

Voor interviews, lezingen, recensie-exemplaren, bestelling vanuit het buitenland, grotere bestellingen (met korting), bel me op 06 2277 0681 of mail me. Dan kijken we samen wat ik voor je zou kunnen betekenen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Bestellen Europa:
dit veld niet invullen s.v.p.

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top