Nog 10 nachtjes slapen

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, boek Werkgeluk sinterklaas

Als kind telde ik de nachtjes tot Sinterklaas. Nu wacht ik met spanning op de komst van mijn boek. Ze worden gedrukt, ze komen naar Rotterdam.

Ik heb het afgelopen jaar geleerd om me te richten op mijn eigen acties, me niet (nou ja minder) te hechten aan de uitkomsten. Dus gewoon die blogs schrijven, ook al weet ik niet of ze gelezen worden en of mensen gaan reageren. Dat boek schrijven, met veel goede raad van anderen én mijn eigen stijl er in kiezen.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, boek Werkgeluk sinterklaas

Toch blijf ik een beetje spanning voelen: hoe zullen de reacties zijn? Het voelt een beetje zoals een surprise met Sinterklaas maken. Hoe zal de reactie van de ander zijn? Gelach om het gedicht, blijdschap bij het zien van het cadeau?

Wat goed voelt: er zijn er al meer dan 400 besteld

Het inkijkexemplaar boeit blijkbaar: er zijn al meer dan 400 boekjes besteld. Soms één, soms twee, soms meer (“Ik geef ze aan iedereen in mijn team”, of “twee voor mijn broers, drie voor vriendinnen, twee voor mijn collega’s”).

Dus ik ga door met bellen, mailen, met mensen praten, LinkedIn porren.
En zo kwam ook het idee voor een Sinterklaas-actie. Want:

Stel nu dat je zo’n boekje voor Sinterklaas zou willen geven?

Dan wil je er natuurlijk ook een mooi gedicht bij. Daarom heb ik mijn rijmpiet gevraagd om drie gedichten te schrijven.  Ze heeft me verzekerd dat er géén copyright op zit. Je mag ze onbeperkt rondstrooien, verbeteren, aanpassen. Drie gedichten, omdat nu eenmaal de scores van werkgeluk nogal kunnen verschillen.

PS Mooiere gedichten zijn welkom, zo goed is die rijmpiet niet eerlijk gezegd…..
Dus kom maar op met die sonnetten of haiku!

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, score werkgeluk 5, 6 of 7

Sint hoorde van zijn werkpiet,
Dat hij je vaak aan het werk ziet.
Thuis vertel je weinig over je baan,
Het zal wel zijn gangetje gaan.

Maar je hebt nog wel # jaar tot je pensioen,
dus Sint heeft iets passend in je schoen.
Want met meer zin en rust tijdens de werkdag,
kom je ook thuis met een lieve lach.

Met dit cadeau hoef je niet meer te balen,
Je gaat er zelfs van stralen.
Zodat Sint volgend jaar kan zien,
dat je voor werkgeluk scoort een tien!

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, score werkgeluk 8, 9 of 10

Jij bent het zonnetje van de zaak,
Je begint enthousiast aan iedere taak.
Iedere collega wil jou in het team erbij,
Met jou erbij voelt men zich vrij.

Al gaat het werk niet zoals verwacht,
Je werkgelukscore is minstens een acht.
Als het mis gaat weet je het tij te keren,
En vraag je: wat kunnen we hiervan leren?

Sint ervaart zelf aan den lijve,
Het vergt alertheid om gelukkig te blijven,
Daarom voor jou toch dit boekje met vier stappen,
De titel zal ik nog niet verklappen.

Werkgeluk, leerdoelen, voice dialogue, score werkgeluk 1, 2, 3 of 4

Dit jaar viel voor jou niet mee,
Over werk ben je echt niet tevree.
Je zoekt nu nog naar wat en hoe,
Waar kun je in 2017 naar toe?

Sint ziet het met boosheid en verdriet,
En hoopt dat de toekomst vreugde biedt.
Hij maakte zich een beetje kwaad,
En vroeg aan zijn Pieten goede raad.

Ze gingen overal op zoek,
En brachten hem dit kleine boek.
Om jou weer wat op te lappen,
Wens ik je veel geluk in vier stappen.

De schatkamer van Sinterklaas vind je hier. Jouw Sinterklaas-werkgelukgedicht mailen kan hier.

Meer weten over werkgeluk of iemand het boek cadeau doen?

Je kunt natuurlijk me gewoon bellen, appen, of mailen op 06 2277 0681 of hannekedijkman@newoptions.nl. Je kunt ook meedoen aan de gratis proefsessie die ik regelmatig geef, of bestel hieronder mijn boek Een 10 voor werkgeluk in vier stappen:

Is dit interessant voor jouw netwerk?

(zie je geen buttons, verander dan je cookie-instellingen links onder)
Scroll naar top