Werkgeluk in Lochem

Afgelopen zaterdag was ik in bij zen.nl/Lochem voor de Zenvol werk workshop. We gingen aan de slag met de ‘bus met ikken’: het idee dat je allerlei ikken hebt die meer of minder vaak achter het stuur zitten.

Aan het eind van de dag vroeg ik welke ik de deelnemers MEER aan het stuur wilden. Dat waren o.a. een kalme geest ik, dromer, lerende ik, ontspannen ik, kennisdelende ik, plezier hebbende ik, pelgrim, onbevangen ik, leider, doorzet ik, durf-ik.

De ikken die ze MINDER aan het stuur willen zijn o.a. verantwoordelijke ik (2x), zelfbewijzer, controle ik, onzekere, angstige ik (2x), pleaser, moeten ik, denkende ik, perfectionistische ik (3x), harmonie ik, de ik die aan iedereens wensen voldoet-ik, stress-ik.

Een paar mooie leerpunten: – rust en ruimte zitten in je hoofd – gewoon doen – eerst je eigen balans op orde – meer vertrouwen op gevoel – alle ikken zijn (op hun tijd) belangrijk – alle ikken willen en verdienen aandacht. Met dank aan Hans van der Vleuten, Rients Ritskes, Jeroen Verstappen. En binnenkort ben ik in Breda, Haarlem en Rotterdam Zuid.

Is dit interessant voor jouw netwerk?