Wie zijn wij

FacebookLinkedInTwitterEmail

HannekeDijkmanHanneke Dijkman

Een zenmeester kwam bij de keizer van China. Die vroeg hem: “Wie bent u?” Hij antwoordde: “Ik weet het niet”.

Ten diepste zijn we misschien wel onze verlangens, onze dromen. Mijn droom is om een bijdrage te leveren aan meer werkgeluk.

Werkgeluk is voor veel mensen een bekend gevoel. Tegelijk is de werkplek ook de plek waar pijn wordt geleden: conflicten, gefrustreerde ambities, eenzaamheid (het is niet alleen ‘lonely’ aan de top), stress, burnout én bore out. Het gevoel niet op de juiste plek te zitten. Het gevoel om bang te zijn of er wel een fijne plek te vinden is, bij terugkeer in Nederland. Nog meer pijn is er bij ontslag, bij werkloosheid, bij steeds weer afgewezen worden.

Zelf heb ik met veel plezier en resultaat in Afrika en Nederland gewerkt. In Afrika werkte ik als econoom (universitair docent en micro-finance). Terug in Nederland werkte ik als senior consultant bij een van de big four, als projectleider in de non-profit sector en als beleidsadviseur bij de overheid. Voor meer details, zie mijn Linkedin-profiel.

Tegelijkertijd was het ook een zoektocht. Wat ga ik doen na zeven jaar Afrika in Nederland? Wat doe ik als ik thuis kom te zitten met RSI? Wat doe ik als de organisatie waar ik werk wordt opgeheven? Wat doe ik als ik me niet gelukkig voel in mijn baan?

Ik volgde Keurmerk Loopbaanprofessional Noloceen opleiding als senior loopbaancoach/counselor, trainde me in voice dialogue, deed de opleiding voor zenleraar en sloot me aan bij de NOLOC. Met deze bagage ging ik aan de slag als als loopbaancoach, binnen New Options for Professionals. Een paar jaar later vroeg Peter de Bruin (zie hieronder) of ik New Options for Dutch Repats wilde overnemen. In 1997 hadden hij en Wiesje mij geholpen mijn weg in Nederland te vinden. Nu kon ik dat gaan doen voor terugkeerders. In  2014 ben ik met de werkgeluk weekends gestart, een tweedaags seminar waar je met mede-deelnemers onderzoekt hoe je meer werkgeluk kunt creëren in je huidige of nieuwe baan. Dat bleek ook aan te slaan bij Dutch Repats.

Mijn eigen ervaring en mijn ervaring met vele klanten leerde me dat werkgeluk slechts deels te maken heeft met de werkinhoud. Werkgeluk hangt ook samen met de ‘mindset’ waarmee we naar ons werk gaan. Die mindset is flexibel. Je kunt leren gelukkig zijn op je werk. Het is een kwestie van doen en van zijn.

De vier stappen naar werkgeluk geven daarbij houvast. Zo leerde ik vele werkenden en werkzoekenden om meer werkgeluk, meer geluk te ervaren, waaronder dus ook steeds meer Dutch Repats.

Het mooiste in mijn werk vind ik als Dutch Repats mede door mijn coaching weer gelukkig aan het werk zijn in Nederland én met warmte terugdenken aan de periode van werk zoeken als een periode van analyse, avontuur en aandacht. Zelf heb ik als repat mijn weg gevonden in Nederland en dat gun ik jou ook.

Peter de Bruin (1943-2013)

Peter de Bruin startte New Options in 1989 en begeleidde sindsdien, samen met zijn vrouw Wiesje de Bruin vele repats naar een nieuwe werkkring. In 2012 droeg hij New Options over aan Hanneke Dijkman. Hij bleef actief als Senior Career Consultant bij New Options. In 2013 is hij overleden.

Lees meer: in memoriam.

Zijn motto was: “De vertaalslag te kunnen maken van ervaringen opgedaan in het buitenland naar de Nederlandse arbeidsmarkt voor zeer vele Dutch Repats is voor zowel de terugkeerder als voor mij een verrijking en een bron voor grenzeloze inspiratie”

New Options in de pers en nieuws

Lees en luister interviews met New Options.

Lees de blogs over solliciteren, netwerken, Linkedin, etc.

We werken samen met…

NRC de Week

NRC de Week is hét weekblad voor Nederlanders in het buitenland. Op vertrouwd krantenpapier.

 

Intelligence Group

Dit Rotterdamse bedrijf verricht onderzoek naar arbeidsmarkt. Zie het White Paper over Sea Turtles: expats die terug willen naar hun geboorteland. Dit White Paper van de Intelligence Group kwam tot stand, mede op basis van interview met New Options-klanten. Wist je dat 62 procent van de Nederlandse expats terug naar huis wil? Lees meer over Sea Turtle Recruitment.

 Change of address

change of address

Change of Address is uw tijdelijke Personal- en Professional Assistent en kan alle praktische en organisatorische zaken uit handen nemen. In alle situaties die met het wijzigen van woon- of werkplek te maken hebben of die buiten het ‘normale’ vallen.

Ieder mens heeft kwaliteiten en krachten die ons door hectische perioden heen loodsen. Soms doet zich echter een situatie voor waar u net een beetje teveel van uzelf moet vergen en een belangrijke gebeurtenis nog een hele lange nasleep heeft. Denk aan een verhuizing (in Nederland of Internationaal), een ziek familielid, een zorgbehoevende ouder op afstand.
Hoe goed u ook van te voren alles in kaart brengt, er komen altijd zaken aan het licht die anders lopen en zoveel van uw energie vergen dat u niet meer geniet van die taken die u normaal zo makkelijk afgaan.

Cindy Wilmink van Change of Address deelt met klanten van New Options graag haar handige stappenplan.

Nederlands onderwijs op afstand

nederlandsonderwijsnederlands onderwijs

verzorgt Nederlands onderwijs voor kinderen wereldwijd door middel van afstandsonderwijs met persoonlijke begeleiding. Helma Schulze is een ervaren bevoegde leerkracht en ze onderwijst individueel via videogesprekken.

Tip van New Options: begin er zo vroeg mogelijk mee, zodat de kinderen bij terugkomst makkelijk de overstap maken naar het Nederlandse onderwijs.

The Impact Hub

The Impact Hub is een bedrijfsverzamelnetwerk voor sociale en duurzame ondernemers wereldwijd. Hanneke ontvangt u graag op de locatie in Rotterdam.

 

Brigitte OpelITIM Birgitte Opel

Brigitte Opel heeft vele jaren als international project manager bij een Multinational gewerkt. In 2013 heeft zij die carrière verruild voor een baan als trainer voor cultuur en cultuurverschillen bij het ITIM: Door meer begrip voor andere culturen wordt het samenwerken op internationale schaal efficiënter en succesvoller.

Brigitte coacht mensen die veel met andere culturen omgaan en geeft trainingen aan bedrijven met internationale teams. Zij maakt hierbij gebruik van eigen ervaringen en van wetenschappelijke modellen over cultuur en cultuurverschillen (Geert Hofstede).

Bongers voor Internationale verhuizing         

Bongers heeft Hanneke’s spullen goed verhuisd van en naar Afrika én veilig opgeslagen. Graag raden we Bongers aan voor iedereen die internationaal verhuisd. Bongers: “Waar u ook naar toe wilt verhuizen, wij kennen de betrouwbaarste, snelste en vooral de meest voordelige weg naar uw bestemming.”

Triple E Tax

Voor alle internationale fiscale en sociale zekerheidsvraagstukken verwijs ik naar Triple E Tax. Als adviseur van vele internationale CEO’s, CFO’s en andere board members en executive managers, heeft Triple E Tax ruime ervaring opgedaan met de fiscale en sociale zekerheidsvraagstukken waar u tegen aan loopt. Neem dus contact op met Jaco Stam.

Online Psychologenpraktijk Aeffectivity

Bart VemerAeffectivity therapy + coaching is een moderne psychologenpraktijk die zich met behulp van gesprekken en online therapie richt op mensen met psychische klachten. Waar ter wereld je ook woont, Aeffectivity is dichtbij en helpt je om je gedachten te ordenen, je zelfgevoel te verstevigen en je effectiviteit te hervinden.

Bart Vemer (1969) is sinds 1997 werkzaam als psycholoog en werkte de afgelopen 16 jaar binnen de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt met een grote variatie van psychische en psychiatrische problematiek, zoals angst- en stemmingsstoornissen, arbeidsgerelateerde problematiek en persoonlijkheidsstoornissen, zie ook zijn LinkedIn profiel. Hij is de drijvende kracht achter Aeffectivity, waarbinnen meerdere psychologen werkzaam zijn.

Maak gratis kennis met Aeffectivity met de piekertest!

Tips voor andere samenwerkingpartners? Of wil jij ook samenwerken met New Options? Neem contact op!

 

 

 

 

 

 

Zoekwoorden:
Terug naar Nederland, expats, dutch expats, dutch repats, Nederland expat, Nederlandse expat, terug naar Nederland, werken in Nederland, outplacement, outplacementbureau, outplacement bureau, outplacement coach, outplacement expat, outplacementbureau expat, outplacement bureau expat, outplacement coach expat, outplacement expats, outplacementbureau expats, outplacement bureau expats, outplacement coach expats,loopbaancoach expats, loopbaanadvies expats, loopbaanadviseur expats