Victor van Oeijen

FacebookLinkedInTwitterEmail

“Bij New Options haalde ik mijn rijbewijs voor de Nederlandse arbeidsmarkt”

Toen ik contact opnam met New Options was ik net terug uit Bolivia. Ik was lang weggeweest en had geen overzicht van mogelijkheden in Nederland, wist niet wat ik wilde. Ik had ook nog weinig nagedacht over hoe ik werk zou vinden. Ik voelde een mix van onzekerheid enerzijds en ‘nou dat moet toch lukken’  anderzijds. Ik vond het belangrijk om weer aan het werk te gaan, mijn vaardigheden weer in te zetten.

Mijn broer had positieve ervaringen met Peter de Bruin en dus nam ik contact met hem op. Peter liet me afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen rond het terugkomen en maakte dat ik wijder keek. Hij liet me vanuit mijn achtergrond kijken naar de toekomst. Daardoor kwam ik ook meer in de rol van werkzoekende. Ik kreeg van hem nieuwe opties en we maakten daar een hierarchisering in. Daardoor kreeg ik een soort agenda voor mezelf.

Hanneke gaf me handvatten voor het netwerken. Eerlijk gezegd onderschatte ik de situatie hier. Kon ik in Bolivia in 15 minuten een gesprek met een parlementslid regelen, hier lukt dat niet zo makkelijk. Dat besef duurde wel even. Ik dacht bij Linkedin ‘ dat heb ik niet nodig’.  Bij Hanneke kreeg ik orde in mijn zoeken, het werd gestructureerder, doelgerichter. Ze faciliteerde het nadenken over mezelf, de zelfreflectie.

Peter de Bruin heb ik ervaren als een warme ‘out of the box’ meedenkende man. Hanneke was to the point, zette me op zijn Rotterdams aan het werk. Ze gaf me ook feedback over mijn non-verbale communicatie. Dat gaf me in eerste instantie gemengde gevoelens, maar ik vond het wel erg zinvol.

Op eigen kracht had ik er langer overgedaan om het pad te vinden. Zonder New Options was het meer trial en error geweest. Ik zie het als een soort rijbewijs voor de Nederlandse arbeidsmarkt: nu heb ik overzicht over hoe ik kan werken aan werk. Ik schat de kans dat ik weer aan het werk kom nu op 80%. Het was de investering zeker waard.

Victor van Oeijen, Beleidsmedewerker Communicatie – Onderzoek en Advies – Community en Lokale Media – Monitoring en Evaluatie