Twee expats vanuit het Midden Oosten samen terug naar Nederland

FacebookLinkedInTwitterEmail

ameike en sjoerdTwee expats vanuit het Midden Oosten samen terug naar Nederland

Toen ik Ameike Weijers en Sjoerd de Groot voor het eerst zag in november 2013 was dat via skype. Ze zaten buiten op het terras van hun huis in Dubai. Ze vertelden dat ze hun kinderen liever in Nederland lieten opgroeien. Beiden werkten als expats in Dubai in de techniek. Sjoerd met zijn opleiding als aerospace ingenieur aan de TU Delft werkte als airport performance manager bij de luchthaven van Dubai. Ameike is bouwkundig ingenieur en werkte er als project manager bij een ingenieursbureau. Sjoerd had die dag zijn baan opgezegd.

Dus twee mensen die willen werken in branches in Nederland waar de banen niet voor het oprapen liggen: luchtvaart en de bouw. Ze wilden graag uiterlijk september 2014 terug zijn in Nederland zodat de kinderen in het nieuwe schooljaar in Nederland konden beginnen. Ze hadden het artikel over New Options in De Hollandse Nieuwe (de Nederlandse Vereniging voor Dubai) gelezen en het sprak ze aan: netwerken naar werk, hoe vernederlands je je cv en hoe hou je werk zoeken het ook leuk? Ze wilden graag samen coaching, want ze deden al veel samen. Bijvoorbeeld dat ontslaggesprek van Sjoerd voorbereiden.

Nog geen half jaar later is Ameike aangenomen bij één van haar top 3 bedrijven in haar eigen vak en iets later heeft Sjoerd twee grote klussen in de luchtvaart als zzp-er te pakken.

Wat vonden ze prettig aan New Options:

  • Het netwerken naar werk: “Je stimuleerde ons om met de juiste mensen te gaan netwerken en om die gesprekken goed voor te bereiden.”
  • Vertaling ervaring naar Nederland: “Je hielp ons om onze buitenlandervaring te vertalen naar wat daar nu nuttig aan is voor Nederland.”
  • Sterke punten: “Je kon goed duiden wat er sterk is aan ieder van ons, dat was echt een eye-opener. “
  • E-learning omgeving: “een fijne shoppinglist van A tot Z. We hebben er doelgericht uitgepakt wat we nodig hadden. De tools zijn heel snel te vinden en goed.”
  • Flexibiliteit: “Fijn dat we af en toe ook e-mails konden sturen over sollicitatie en netwerken waar je snel en goed commentaar op gaf.”
  • Prijs/kwaliteit: “Het tarief is realistisch. We zijn blij dat we je hebben ingehuurd en raden het onze vrienden die binnenkort terug komen aan om contact met je op te nemen.”

interessant