Met je gezin terug naar Nederland: drie tips van Bettine van der Heijden

FacebookLinkedInTwitterEmail

bettinevanderheijdenkoeiennodr

Collega Bettine van der Heijden maakt dat gezinnen gelukkiger terugkomen in Nederland. Ze coacht gezinnen voordat ze terugkomen én geeft bij terugkeer een training voor het hele gezin. Zo zorgt ze ervoor dat de verwachtingen van alle gezinsleden aan bod komen en op elkaar afgestemd worden. Zelf verbleef ze met haar gezin 8 jaar in het buitenland, ze werkte o.a. voor Shell Outpost. Sinds augustus 2012 woont haar gezin weer in Nederland. Heb je plannen om met het gezin terug te keren naar Nederland? Hier drie tips van Bettine:

Tip 1: Let op het hele gezin

Vaak heeft één van de partners zicht op werk in Nederland. Tegelijkertijd is het goed om ook te kijken wat de verwachtingen en plannen van de niet-werkende partner zijn. Waar zou hij/zij het beste tot zijn/haar recht komen in Nederland?

Tip 2: Ga op tijd op zoek naar scholen

Scholen in Nederland hebben soms een wachtlijst, voor velen een onbekende en onaangename verrassing. Let bij de selectie van scholen niet alleen op de locatie. Lees voor een indruk van de kwaliteit de inspectierapporten van het Ministerie van Onderwijs. Bel met de directeur.

Tip 3: Let op bereikbaarheid

Nederland is klein, maar sommige delen van Nederland zijn toch minder bereikbaar dan anderen. Afhankelijk van de wensen en plannen van de gezinsleden kun je letten op openbaar vervoer en toegang tot snelwegen. Ga bijvoorbeeld een jaar van te voren al rondrijden om verschillende gebieden te verkennen en te ontdekken waar jullie je thuis zullen voelen.

bettinevanderheijdenAanbieding: maak kans op twee voorbereidingsgesprekken voor de prijs van één

Bettine van der Heijden raadt aan voor vertrek twee skypegesprekken met haar te voeren:

  • Een eerste gesprek een jaar van te voren
  • Een tweede gesprek een half jaar van te voren.

Haar suggestie is om de gesprekken met beide partners samen te doen. Desgewenst kan na terugkeer in Nederland gekozen worden voor een training van een halve of hele dag.

Normaal gesproken zijn de twee skype-gesprekken€ 145,20. Maak nu kans op een korting van 50%: dus twee gesprekken voor € 72,60.

Ja, ik wil kans maken op 2 voor de prijs van 1

Sorry, deze actie liep tot 1 maart. Meld je aan voor de nieuwsbrief om altijd op tijd aanbiedingen te krijgen.