Je bent mooi!

FacebookLinkedInTwitterEmail

vier-gezichten-neutraalEr waren eens twee honden die hadden gehoord van een spiegelpaleis. Ze waren nieuwsgierig en een van de honden besloot om er naar toe te gaan. Hij liep drie dagen en kwam aan bij het paleis. Met zijn poot krabde hij aan de deur die open ging. Argwanend keek hij naar binnen, zijn nekharen gingen wat omhoog staan. Daar zag hij duizenden honden met hun nekharen omhoog! Hij ontblote zijn tanden en, grote schrik, duizenden honden lieten hun tanden zien. In paniek rende hij weg.

Terug bij de tweede hond vertelde hij zijn ervaring. De tweede hond was toch nieuwsgierig en besloot ook te gaan kijken. Hij liep drie dagen en kwam aan bij het paleis. Met zijn poot krabde hij aan de deur die open ging.

Van nieuwsgierigheid kwispelde zijn staart. Duizenden honden kwispelden naar hem! Van plezier draaide hij rondjes achter zijn eigen staart aan. Duizenden honden deden hetzelfde! Moe ging hij liggen, tevreden om zich heen kijkend. Duizenden honden gingen liggen en keken hem tevreden aan.

Je stapt een andere cultuur binnen

In het buitenland stapte je een andere cultuur in. Vol enthousiasme, vol nieuwsgierigheid. Je was als de tweede hond. Vaak werd er terug ‘gekwispeld’. Soms misschien ook niet. Nu overweeg je om weer in Nederland te gaan werken. Kun je weer met hetzelfde enthousiasme binnen stappen bij een nieuwe werkgever? Bij een netwerkgesprek?

vier-gezichten-beautiful

De foto’s zijn stills uit de youtube video People react to being called beautiful van Shea Glover, studente aan de Chicago HS for the Arts.

Zie je mij kwispelen?

Het verhaal van het spiegelpaleis heeft mij zelf erg geholpen om naar anderen én naar mezelf te lachen. Zie je me toch een keer in een sombere bui? Kwispel jij dan naar mij?

Mooier in Nederland?

Wil je meer mooie mensen ontmoeten in Nederland? Kies voor het werkgeluk weekend 19 en 20 maart, of ga voor Solliciteren voor Dutch Repats: Het e-learning pakket.

En geniet van de video hieronder!