De vijf belangrijkste vragen in een sollicitatiegesprek

FacebookLinkedInTwitterEmail

quote kom maar opVoorbereiden op een sollicitatiegesprekken kan op vele manieren. Een daarvan is door te bedenken wat de werkgever gaat vragen en wat jij daarop kunt antwoorden. Hieronder vijf vragen, met suggesties voor jouw antwoorden. Is het gesprek via skype? Lees dan mijn blog met skype-tips.

1. Wat is jouw meerwaarde voor de werkgever?

Veel mensen zijn geneigd om te antwoorden in competenties of sterke punten: mijn meerwaarde ligt in creativiteit, mensen samen brengen, structuur brengen. Allemaal leuk en aardig maar, even op zijn Rotterdams: wat schuift dat? Je meerwaarde verduidelijk je door te vertellen over resultaten in het verleden, liefst met getallen, aantallen, percentages.

2. Wat is je motivatie voor deze functie?

Ook al wil je terug naar Nederland vanwege de kinderen, om dichterbij je zieke ouders te zijn of omdat je contract in het land waar je nu werkt beëindigd wordt, dat is allemaal niet relevant voor je potentiële werkgever. Wees specifiek in wat je bevalt bij die werkgever, bijvoorbeeld de doelgroep (die jij heel goed kent) of de toekomstige projecten (waar jij veel ervaring mee hebt), of de internationale kennis en contacten waar de werkgever om zit te springen.

3. Wie ben je?

Vrijwel altijd biedt men je bij de start aan om iets over jezelf te vertellen. Vermijd de valkuilen om je hele cv door te lopen of te vertellen waarom je niet meer door één deur kunt bij je huidige werkgever. Vertel over je sterke punten, geef een voorbeeld van een geslaagd project en vertel je motivatie. Bij deze vraag kun je ook kort iets zeggen over je motivatie om terug te keren naar Nederland.

4. Wat zijn je ambities over x jaar?

Jij zou al blij zijn als je hier aan het werk zou kunnen en dan vragen ze waar je over vijf jaar of tien jaar staat…. Toch zegt jouw lange termijn visie veel over jou. Ben je iemand van ‘go with the flow’? Prima, vertel dat dan. Heb je dromen, een visie, concrete plannen? Vertel daar dan over. Eigenlijk zijn alle antwoorden hier goed, als ze maar aansluiten bij hoe de organisatie zich gaat ontwikkelen. Dus zeg niet dat je binnen een paar jaar weer naar het buitenland wilt, als daar geen opties voor zijn bij deze werkgever.

5. Wat zijn je zwakke punten?

Je zwakke punten…. Je denkt met buikpijn terug aan dat project dat misliep, het conflict met leidinggevende X of opdrachtgever Y. Toch is dit niet het moment om die pijnlijke momenten naar boven te halen. Vertel over een ervaring die je al verwerkt hebt, waar je van geleerd hebt. Liefst een waar ook een sterk punt van je naar voren kwam. Als het goed is komt hier geen oude pijn meer over naar boven, je kijkt met mildheid terug naar je eigen rol en die van anderen.

Wil je echt goed voorbereid zijn op dat sollicitatiegesprek? Overweeg om te oefenen met acteur.